Gazete Vatan Logo

2013’te 75’ten fazla yeni model yollara çıkacak

Yeni yılla birlikte 2013 model otomobiller showroomlardaki yerini almaya başladı

2013’te 75’ten fazla yeni model yollara çıkacak

Markalar 2013’te 75’ten fazla yeni modeli pazara sunacak. Bu modeller içinde 25 bin liraya da 1.5 milyon liraya da seçenekler var. Bu yıl özellikle Türkiye’de üretilen yerliler öne çıkacak. Renault’nun Fluence, Megane, Clio Sport Tourer modelleri, Hyundai i10, Toyota Verso ile yeni Ford Transit için geri sayım başladı. Ferrari F12 Berlinetta, Lamborghini Aventador, Porsche Cayman ve Bentley GT de gaza basmaya hazırlanıyor.


Opel

Opel, kurucusunun adını taşıyan retro modeli ADAM’ı Mart ayı başında ithal etmeye başlayacak. Binlerce farklı kombinasyonu olan aracın Jam, Glam ve Slam olmak üzere üç farklı model seçeneği var. ADAM’da 70 beygir güç üreten 1.2 litre benzinli motor yer alıyor. Opel, ADAM ile henüz marka ile tanışmamış yeni müşteriler kazanmayı hedefliyor. Opel’in bir diğer yeniliği Astra’nın cabriosu Cascada olacak. Spor otomobil ilk çeyrekte pazarda yerini alacak. Kumaş tavanlı Cascada, 1 benzinli, 1 dizel olmak üzere 2 farklı motor seçeneği ile satılacak. 170 beygir gücündeki 1.6 SIDI ECOTEC Turbo motor tamamen yeni bir motor teknolojisi olarak Cascada ile birlikte gelecek. 2.0 CDTI dizel motor ise 6 ileri manuel şanzıman ile 165 beygir güç ve 380 Nm tork sağlıyor.


Renault

RENAULT, Fluence modelini bugün satışa çıkardı. Symbol bu ay geliyor. Yeni Clio’nun station wagon versiyonu Clio Sport Tourer ile sportif Clio RS Şubat’ta, yeni Kangoo, yeni Scenic, makyajlı Latitude ve yeni Megane ikinci yarıda piyasada olacak. Elektrikli ZOE ikinci çeyrekte yollara çıkacak.


Lamborghini

İTALYAN üretici ilk kez Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilediği ve büyük sükse toplayan Aventador Roadster’i 2013’ün ikinci çeyreğinde pazara sokacak. Aventador Roadster’de 700 beygir güç ve 690 nm tork üreten 6.5 litrelik motor kullanılmış. 350 km/s maksimum sürate çıkabilen araç, 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyede ulaşıyor.


Chevrolet

Chevrolet vergi avantajı sayesinde satışları patlayan kompakt crossover modasına uyan markalardan biri. Şirket, Mayıs-Haziran ayı gibi Chevrolet Trax’i tüketicilerin beğenisine sunacak. Araçta 140 beygir gücünde 1.4 litre benzinli ve 130 beygir güç üreten 1.7 litre Turbo Dizel motor seçenekleri yer alacak.


Subaru

Subaru yeni Forester’ı satışa sunmaya planlıyor. Yeni Forester’ın kaputu altında 240 beygir gücünde 6 ileri CVT şanzımanlı motor yer alıyor. Yeni Boxer motor hem daha çevreci hem daha tasarruflu özelliklere sahip. Yılın ikinci yarısında ise dizel otomatik Outback yollarda görülecek.


Infiniti

Üçüncü çeyrekte tüm dünya ile eş zamanlı olarak yeni Infiniti G serisi yollara çıkacak. Infiniti, bu modelle birlikte ilk kez 3 litrenin altında bir motor seçeneğine kavuşacak. 2 litre benzinli motormla donatılan aracın markanın satışlarına olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Infiniti Türkiye’de ağırlıklı olarak FX serisinin satıyor.


Ferrari

FerMas, Berlinetta modelini Autoshow Fuarı’yla birlikte satışa sunmuştu. Ferrari’nin 2013 yılı yeniliği Enzo’nun yerine gelecek olan özel model F150 olacak. Ancak araçla ilgili bilgiler sır gibi saklanıyor. En hızlı Ferrari unvanına sahip F12 Berlinetta’ya Türkiye’den 6 sipariş gelmişti. Otomobilin fiyatının 660 bin eurodan başladığını hatırlatalım.


Bentley

Doğuş Otomotiv, dünyanın en hızlı üstü açık otomobili GT Speed Convertible’ı ikinci çeyrekte piyasaya sunacak. Otomobilin kaputu altında 625 beygir güç üreten 6.0 litrelik W12 motor yer alıyor. GT Speed Convertible 4.4 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Aracın maksimum sürati 325 km/s.


Maserati

MaseratI’nin lüks sportif sedan segmentinin öncüsü olarak tarihe geçen Quattroporte modelinin 6’ncı nesli yollara çıkıyor. FerMas, bu aydan itibaren 4 kapılı otomobilin satışına start veriyor. Yeni Quattroporte, eski jenerasyona göre 20 cm daha uzun boyutlarıyla dikkat çekiyor. Otomobilde 530 beygir güç üreten 4.7 litrelik motor var.


Land Rover

Borusan Otomotiv, SUV dünyasında adeta bir kült haline gelen Range Rover’u yeni imajıyla ithal edecek. 4x4, yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Alüminyum gövde yapısına sahip ilk SUV olan araç, 420 kilogram hafiflemiş.


Volvo

VOLVO S40’ın yerini alan V40, Şubat’ta showroomlarda sergilenecek. V40’tan 4 cm daha yüksek olan ve dış görüntüsüyle farklılık yaratan V40 Cross Country ve sportif V40 R-Design da yine Şubat ayında yollara çıkacak. V40 Türkiye’de 213 beygir T5, 180 beygir T4, 150 beygir T3 benzinli ve 115 beygir 1.6D D2 dizel motor seçenekleri ile satılacak.


Audi

AudI S3 ilk çeyrekte, 5 kapılı A3 Sportback ikinci çeyrekte satılmaya başlanacak. RS 6 Avant yılın üçüncü çeyreğinde satışta olacak. Efsane modeli A3’ün merakla beklenen sedan versiyonu da yollara çıkacak.


Mercedes

Mercedes-Benz Türk 2013 yılında 7 yeni modeli piyasaya sürecek. GL Serisi ilk çeyrekte, CLA Serisi Mayıs’ta, segmentinde bir kült olan yeni E Sedan Mayıs’ta, yeni E Coupe Ağustos ayında, S Serisi üçüncü çeyrekte, B 180 CDI otomatik ile A 180 CDI otomatik yılın son çeyreğinde satışta olacak.


Porsche

2012’de satış rekoru kıran Porsche, yeni yıla Cayenne S Diesel ile giriş yapacak. Markanın SUV modeli bu ay satışta. Mart ayında performans tutkunlarının dört gözle beklediği yeni Cayman ile yeni Cayman S showroomlardaki yerini alacak.


Volkswagen

Doğuş Otomotiv, Scirocco modelinin GTS 1.4 TSI 160 beygir DSG versiyonunu ikinci çeyrekte, Golf ‘un R versiyonu da Aralık’ta müşterileriyle buluşturacak.


Fiat

FIat’ın efsane modeli 500’ün tasarım öğelerini taşıyan yeni aracı Fiat 500L, 2013 yılının ilk çeyreği itibarıyla satışa sunulacak.


Skoda

Skoda bu ay yeni sedan modeli Rapid’in satışına başladı. Rapid’in Spaceback adındaki diğer gövde seçeneği Kasım’da ithal edilecek. Mart’ta Yeti’nin 1.4 TSI DSG seçeneği, Nisan’da Octavia’nın 3’üncü jenerasyonu satışa çıkacak. Temmuz’da da makyajlı Superb geliyor.


BMW

520 Li’nin satışına ilk çeyrekte başlanacak. 2013’ün ikinci çeyreğinde yeni 316i Touring ile BMW 3 Serisi’nin Gran Turismo modeli ithal edilecek. Markanın en önemli yeniliği 3 Serisi Coupe ve Cabrio’nun yerini alacak 4 Serisi olacak. Son çeyrekte yeni X5 gelecek. 1 Serisi’nin coupe versiyonu BMW 2 Serisi olarak son çeyrekte pazarda yerini alacak.


Alfa Romeo

İtalyan Alfa Romeo, 4C adını taşıyan süper kompakt coupe’yi yollara çıkaracak. Araçta 200 beygir gücünde 1.8 litrelik motor bulunuyor.


Hyundai

Türkiye’ye 1.1 milyar liralık yatırım yapma kararı alan Hyundai, Santa Fe’nin yenisini sizlerle buluşturacak. Dev yatırım hamlesi Aralık’ta ilk meyveleri vermeye başlayacak.Yeni i10, bantlardan çıkmaya başlayacak.


Seat

İspanyol ateşi lakaplı Seat, 2013’te atılım yapacak markalardan biri. Tepeden tırnağa yenilenen Toledo, Şubat’ta piyasada olacak. Özellikle gençlerin tercihi olan yeni Leon, Mart ayında Türkiye’de satışa sunulacak.


Dacia

DACIA hafif ticari araç modeli Dokker ve Lodgy’yi ilk yarıda piyasaya sunacak. Makyajlı Duster ikinci yarıda yollara çıkacak.


Peugeot

HER zaman sportif modelleriyle adından söz ettiren Peugeot, bu kez 208 GTi ile sahne alacak. 200 beygir güç üreten 1.6 litre benzinli motora sahip otomobil, yılın ikinci yarısında asfaltı ağlatacak. RCZ de yeni yüzüyle ikinci yarıda ortaya çıkacak. B segmentine yönelik ‘2008’ isimli SUV, yılın son çeyreğinde satışa çıkacak.


Nissan

NIssan, 2013’te 2 yeni modeli pazara sunacak. Juke Nismo ikinci çeyrekte satışta. Yeni Note yılın sonuna doğru gelecek.


Ford

Ford, makyajlı Fiesta modeli ile kompakt crossover’ı Kuga’yı yılın ilk çeyreğinde piyasaya sunacak. Üçüncü çeyrekte yeni nesil Transit ile yeni Transit Connect ticari hayatta yerini alacak.


Mazda

Japon marka uzun süredir beklenen Mazda6’nın yeni yüzünü ilk çeyrekte tüketicilere gösterecek.


Citroen

Fransız marka ilk olarak sportif DS3 modelinin cabrio versiyonunu Türkiye’de satışa çıkaracak. Yeni sedanı C-Elysee’nin farklı motor seçeneklerinin pazara sunulması hedefleniyor.


Toyota

Toyota, Şubat 2013’te pazara sunacağı C hatchback modeli Auris’in görünüm ve donanımını baştan sona değiştirdi. Bir diğer yenilenen modeli Adapazarı’nda üretilen Verso.


Honda

Honda ilk dizel modeli Civic HB 1.6 litreyi Mayıs ayında müşterilerle buluşturacak. Honda’nın en önemli yeniliği CR-V olacak. Yeni CR-V’de iki motor seçeneği var. Yılın ortalarında 2.0 litre benzinli ve 2013’ün sonlarına doğru 1.6 litre dizel piyasaya giriş yapacak.


Kia

Çelik Motor, ilk çeyrekte Kia cee’d modelinin sportif yüzü pro_cee’d’i Avrupa ile aynı zamanda satışa sunacak.

Haberin Devamı