Gazete Vatan Logo

2013''te de Avrupa''nın lideri Turkcell oldu

Turkcell, 2013 yıl sonu finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

Turkcell, 2013 yılsonu finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Turkcell Grup, 2013’te konsolide gelirini bir önceki yıla göre %9 oranında artırarak 11 milyar 408 milyon TL gelir elde etti. Bu büyümede; %38 oranında artan mobil internet gelirleri ve %28 oranında büyüyen grup şirketlerinin katkısı etkili oldu. Grup AVFÖK, bir önceki yıla göre %9 artışla 3,54 milyar TL, net kâr ise %12’lik artışla 2,33 milyar TL oldu. Turkcell, geçen yıla oranla yüzde 5 oranında daha fazla yatırım yaparak 1,82 milyar TL yatırım miktarına ulaştı. Şirketlerin operasyonel verimliliği ve pazardaki başarı göstergelerinden VFÖK (Vergi-Faiz Öncesi Kâr) ise bir önceki yıla göre %7 artışla 1,95 milyar TL oldu.

Kullanım arttı, 849 bin yeni faturalı abone kazandı

Turkcell Türkiye, inovatif servisleri, mobil internetteki hız ve kalitesi ve en iyi müşteri deneyimi hedefiyle 2013 yılında 849 bin faturalı abone kazandı. Bu rakamla birlikte abone sayısı Türkiye’de 35,2 milyona ulaştı. Turkcell Grup’un 9 ülkedeki toplam abone sayısı ise 71,3 milyon oldu.

Haberin Devamı

Abone Başı Aylık Ortalama Gelir (ARPU); %4 artarak 21,7 TL olurken, Abone Başı Aylık Ortalama Kullanım (MoU) ise %7 büyüyerek aylık 259 dakikaya ulaştı.

Akıllı telefon kullanıcısı 10 Milyona yaklaştı

Turkcell’in mobil internet gelirleri yıllık bazda %38 oranında artarak 1,43 milyon TL oldu. Mobil internet gelirlerinin artmasında %30’a ulaşan akıllı telefon penetrasyonu etkili oldu. 2013 yılında Turkcell şebekesinde 3 milyon 300 bin abone daha akıllı telefon kullanmaya başladı. Turkcell’in 2013 yılında satışa sunduğu Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonu ‘Turkcell T40’ ise 3 ayda 100 binden fazla sattı.

Turkcell Superonline büyümeye devam ediyor

Turkcell’in başarılı sonuçlarında grup şirketlerinin başarılı performansları da etkili oldu. Gelirleri yıllık bazda %35 büyüyerek 925 milyon TL’ye ulaşan Turkcell Superonline, fiber interneti 570 bin aboneye ulaştırma başarısı gösterdi. Şirket 2013 yılındaki AVFÖK marjını ise %70 arttırdı ve 238 milyon TL’lik AVFÖK gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İnovatif ürün ve servisler hayata geçirildi

2013’ün ilk çeyreğinde kendi markalı tabletini piyasaya süren Turkcell, 4. çeyrekte ise Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu T40’ı müşterilerine sundu. Başarılı yeni uygulamalara da imza atan şirket, toplu taşımada ilk temassız ödeme çözümü olan Urfakart’ı Turkcell Cüzdan sayesinde Şanlıurfa’da hayata geçirdi. LTE’de 900 Mbps’e varan hız rekoru, Anadolu’da şehir şehir gezerek 4G deneyim fırsatını sunması, kurumsal müşteriler için tasarlanan “İşte Teknoloji Hamlesi” 2013’te öne çıkan işler oldu.

Turkcell, gerek teknolojisi gerekse geliştirdiği ürün ve hizmetlerle uluslararası arenada da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye devam etti. Turkcell, Akıllı Harita, SMS+ ve Hayal Ortağım ile dünya çapında sektörün en iyilerinin yarıştığı Global Mobil Ödülleri’nde (2014 Global Mobile Awards-GSMA) finale kaldı.

Ciliv: “Teknoloji ve inovasyondaki üstünlüğümüzle Avrupa’nın en hızlı büyüyeni olmayı sürdürdük”

Turkcell’in 2013 yıl sonu sonuçlarını yorumlayan Genel Müdür Süreyya Ciliv; “İnovasyon ve operasyonel mükemmeliyet odağımız ve müşterilerimize değer yaratan Turkcell farkıyla bir kez daha güçlü sonuçlar elde ettik. Bu sonuçlarımız ile bir kez daha Avrupa’nın en hızlı büyüyen Telekom grubu olmayı başardık.

Haberin Devamı

2013 yılında, mobil genişbantı yayma vizyonumuzla, Türkiye’de tasarlanan ve üretilen ilk akıllı telefon olan ‘T40’ı ortalama fiyatların yarı fiyatına müşterilerimize sunduk. T40’ın, akıllı telefon penetrasyonunu artırma, bilgiye erişimde fırsat eşitliği, ekonomiye katkı ve yerli yazılımı teşvik hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.

Grup olarak, 2013’te toplam 1,8 milyar TL yatırım yaparak Türkiye’nin mobil ve fiber altyapılardaki kalitesini daha da artırdık. Bugün, Turkcell’in üstün altyapısı sayesinde müşterilerimiz bilgiye her an her yerden ulaşabilecek noktaya geldi. Bilgiye erişime verdiğimiz önemle, yakın zamanda, Turkcell Akademi’yi dijitalleştirerek, dünyanın önde gelen eğitim kurumlarının da işbirliğiyle 2,000’den fazla eğitim içeriğini tüm Türkiye ile paylaşmaya başladık.

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemde de Turkcell’i farklılaştıracak inovatif yeni ürün ve servisler geliştirmeye devam edeceğiz. Başarımızı mümkün kılan müşterilerimize, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve hissedarlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.



KAYNAK : Teknolojioku.com - 2013''te de Avrupa''nın lideri Turkcell oldu

Samsung Galaxy S5 Mart''ta satışa sunuluyor!