Gazete Vatan Logo

2012'de 4 bin öğretim görevlisi alınacak!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Öğretim Üyesi Yerleştirme Programı (ÖYP) kapsamında 2012 yılında 4 bin öğretim görevlisi atanacağını açıkladı.

YÖK Genel Kurul salonunda gerçekleşen atama törenine YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Şaban Çalış katıldı. Prof. Dr. Çetinsaya ’Hayırlı, uğurlu olsun’ dileğiyle, bilgisayardaki ’ÖYP Atama Sistemi’ tuşuna basarak, 2011 yılından ÖYP kapsamında kalan 768 kadro için 764 öğretim görevlisinin atamasını elektronik ortamda başlattı. 2011 yılı için 29 bin 485 başvurunun olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Çetinsaya, 2011’de 3 bin atamadan geriye kalan 764’ünün atamasının tamamlandığını ve bugün itibariyle ilgililerin YÖK’ün internet sitesinden sonuçları öğrenebileceğini söyledi. 2012 yılında atanacak öğretim görevlisi sayısının ise 4 bin olduğunu açıklayan Prof. Dr. Çetinsaya, başvuru sürecinin başlaması ile birlikte geniş bir basın toplantısı yapacağını belirtti.

’ATAMALARA TEK İTİRAZ BİLE YOK’

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek de, şu ana kadar yapılan atamalarla ilgili olarak bir kişinin bile itiraz etmediğini söyledi. ÖYP başvurularının tamamen beyan esasına dayandığını belirten Prof. Dr. Şimşek, "Üniversitelerin geleceğini ÖYP’de görüyoruz" dedi. Prof. Dr. Şimşek, ÖYP puanının hesaplanmasında yüzde 50 ALES, yüzde 35’in mezuniyet not ortalaması, yüzde 15 de yabancı dil bilgisinin etkili olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı