Gazete Vatan Logo

2011 YGS adaylarının dikkatine!

ÖSYM sahte kitapçığa karşı uyardı

ÖSYM’den yapılan açıklamada, kapağında ÖSYM logolu “Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2011 ÖSYM Karma Soru Kitapçığı 1” başlıklı bir kitapçığın bir dershane tarafından sınav olarak uygulandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, kitapçığı ÖSYM’nin hazırladığı görüntüsü verilmeye çalışıldığı ancak kesinlikle 2011-YGS soruları olmadığı, soruların önceki yıllara ait olduğu ifade edildi.

Öte yandan yarın Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS), kopya ihtimaline yönelik olarak sınav görevlileri için de bazı düzenlemelerin yapıldığı ortaya çıktı. ÖSYM’ye başvurup, sınavlarda görev almak için talepte bulunan akademisyen ve öğretmenlere, sınavdan 3 gün önce aynı mesajı içeren bir SMS ve e-posta geldi. Mesajlarda, görevli bulundukları il ve bina belirtilip, görevi kabul etmeleri halinde ‘evet’, etmemeleri halinde de ‘hayır’ şeklinde cevap vermeleri istendi. Sistem görevlilerin son ana kadar görevli oldukları yeri bilmemelerini amaçlıyor. Önceki yıllardan faklı olarak, sınavda gözetmen olacak görevliler çalışacakları salonunu da, sınavdan ancak yarım saat önce öğrenebilecekler. Ayrıca görevlilerin üzerleri aranacak ve cep telefonu ve elektronik cihazlarına sınav sonuna kadar el konulacak.

BUNLARI SAKIN UNUTMAYIN!

* Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın saat 10’da yapılacak.

* Sınava Giriş Belgesi ile birlikte nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanlarında bulundurmalı.

* Sınava cep telefonu, kalem, silgi, kalemtıraş, saat, kulaklık, küpe, broş ve takı gibi eşyalarla girmek de kesinlikle yasak.

* ÖSYM tarafından adaylara iki kalem, bir silgi ve bir kalemtıraştan oluşan bir kırtasiye seti ve şeker verilecek.

* Sınav sırasında tuvalete gitmek de kesinlikle yasak olduğu için, adayların sınavdan 5 dakika önce lavaboya gidip ihtiyaçlarını gidermeleri gerek.

Haberin Devamı