Gazete Vatan Logo

2010 model VW’ler 2009 fiyatıyla satılıyor

Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç'tan yeni kampanya

Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç, ’Model yılı 2010, Fiyat Yılı 2009’ sloganıyla yeni bir kampanya başlattı. Kampanyada, 2010 model Volkswagen’ler 2009 yılı fiyatlarıyla satın alınabilecek. 2010 model Golf 1.6 102 bg Trendline, 37 bin 800 TL’den, Jetta 1.6 102 bg Primeline 36 bin 600 TL’den, Passat 1.6 102 bg Trendline 41 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 31 Temmuz tarihine kadar geçerli bu kampanyanın haricinde, Passat CC, Tiguan, EOS, Scirocco ve Touareg’de euro 2.04 TLy’e sabitlendi.

Toyota, Avrupa’da hibrid Auris üretecek

Toyota, Avrupa’daki ilk hibrid otomobilini İngiltere’de üretecek. Toyota’nın Avrupa’daki ilk hibrid üretimi çerçevesinde, Auris modelinin benzin ve elektrikle çalışan tipini imal edecek. İngiltere’deki ilk üretimine gelecek yılın başında başlayacağı belirtiliyor. Toyota, hibrid üretimini sadece Kuzey Amerika, Japonya ve Çin’de gerçekleştiriyor.

Geely’de 750 TL takas desteği

Geely Temmuz ayı boyunca 750 TL takas desteği sağlıyor. Kampanyayla birlikte Geely Echo 1.3 Comfort modeli 17 bin 990 TL’ye satılıyor. Geely Echo, Türkiye’de 86 beygir güç üreten 1.3 lt. benzinli motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Araçta, EBD destekli ABS fren sistemi, sürücü ve yolcu hava yastığı, elektrikli ön ve arka camlar, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, klima, alaşımlı jantlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, radyo-CD çalar standart olarak sunulan özelliklerden bazıları.

Süper modelin tercihi cabrio Fiat 500

FIat 500’ün cabrio karoserli versiyonu, süper model Elle MacPherson’un tercihi oldu. Elektrikli soft top tavan sahip araç, 3.55 metre uzunluğu ve 1.65 metrelik genişliğiyle tipik bir metropol ulaşım aracı. Fiat 500 modelinde olduğu gibi biri dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneğiyle donatılan Fiat 500C’nin benzinli motor seçeneklerinde ise Dualogic otomatik şanzıman isteğe bağlı olarak sunuluyor. Fiat 500C, Start&Stop adı verilen yeni bir teknojiyle donatılmasıyla da dikkat çekiyor. Özellikle sıkışık trafikte ve rölantide beklerken yakıt tüketiminin ve karbon salınımının artmasını engelleyen sistem, vites boşa alındığında motoru anlık olarak durduruyor. Motoru tekrar çalıştırmak için ise vitesi seçmek yeterli oluyor.

A4 allroad quattro Türkiye’de satışta

Sürekli dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip A4 allroad quattro satışa sunuldu. Standart olarak quattro sürekli dört tekerlekten çekişle donatılan Audi A4 allroad quattro, güç dağıtımının ön ve arka akslar arasında 40:60 oranla gerçekleştirilmesini sağlıyor. Sürekli dört tekerlekten çekiş, gerekirse dağıtım oranını önde yüzde 65’e, arkada ise yüzde 85’e kadar değiştirebiliyor. A4 allroad quattro, başlangıçta biri benzinli ve ikisi dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Otomobil, 59 bin 200 eurodan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Yeni Seat Altea XL’e ÖTV artışı uğramadı

Doğuş Otomotiv-Seat, ÖTV indirimi uygulamasındaki artışa rağmen yeni Altea XL’in fiyatını 41 bin 800 TL’ye indirdi. 125 beygir güç üreten 1.4 lt TSI 125 seçeneğiyle satışa sunulan Altea XL’de yeni çok fonksiyonlu direksiyon, direksiyondan kumandalı radyo/CD-mp3 çalar, 16 inç alüminyum jantlar standart olarak yer alıyor. Altea XL’de ayrıca, Yokuş Kalkış Destek Sistemi de opsiyonel olarak sunuluyor. Otomobilde güvenlik de ön planda tutulmuş. Altea XL’de 6 adet hava yastığı standart olarak yer alırken, 2 adet hava yastığı arka koltuk kenarlarında opsiyonel olarak yer alıyor.

Haberin Devamı