Gazete Vatan Logo

2009’un ‘yeni’leri

İşte otomotiv devlerinin yeni yılda piyasaya süreceği otomobil modelleri

Krizle birlikte piyasalarda yaşanan durgunluk sonrası otomotivciler 2009’da yeni modellerle pazarı hareketlendirmeyi planlıyor.

Alfa: Bu yılın ilk yarısında küçük MiTo’nun yeni motor seçenekleri ve otomatik şanzımanlısı satışa sunulacak. 147’nin yerini alacak “149”un ise yıl sonuna kadar piyasada olması bekleniyor.

Audi: Şubat’ta Q7’nin 500 HP’lik V12 TDI versiyonu, Mart ayında “Q5”, 2.0 TDI S-Tronic ve 333 HP’lik “S4” ve “S4 Avant” modelleri geliyor. Yeni “A5 Cabriolet” Haziran, A3 Cabriolet 1.6 TDI Temmuz ve yepyeni “A4 Allroad” Ağustos ayında Türkiye’de olacak.

BMW: Tamamıyla yenilenen “Z4 Cabrio” ve MINI Cabrio’nun ilkbaharda Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor. X5 ve X6’nın daha güçlü versiyonları yılın üçüncü çeyreğinde, makyajlı 5 Serisi ve yeni arazi aracı “X1” yılın son aylarında Türkiye’de olacak.

Chery: Küçük ve 1.3 lt motorlu “Kimo” yılbaşından itibaren piyasaya sunulurken markanın hedefi 5 model daha getirmek.

Chevrolet: Orta sınıftaki yeni modeli “Cruze”, yaz öncesi satışa çıkacak.

Dacia: Yenilenen Logan MCV, Şubat ayında satışta olacak.

Daihatsu: Mart ayı gibi Sirion ve Terios’un makyajlanmış versiyonları getirilecek.

Geely: Çinli markanın Familia modeli HB kasa tipiyle Ocak’ta satışa sunulacak. Yıl içinde LC ve FC modelleri getirilecek.

Great Wall: Çinli marka Great Wall’ın ilkbaharda Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Honda: Tamamen yenilenen ve artık ithal olan City, Ocak’ta Türkiye’de satışa çıkıyor. Yeni hibrid Insight’ın yaz aylarında getirilmesi beklenirken, dizel ve otomatik Accord ve makyajlı Civic Sedan’ın sırasıyla Türkiye’de yollara çıkması hedefleniyor.

Hyundai: Getz’in yerine geçecek yeni i20’nin yılın ilk yarısında satışa çıkması planlanıyor. Yepyeni arazi aracı ix55 ise yılın 2. yarısında gelecek.

Kia: Mayıs’ta küçük MPV Soul ve yeni orta sınıf sedanı Forte Türkiye’de olacak.

Mazda: 2. çeyrekte otomatik şanzımanlı Mazda2 ve 1.6 lt benzinli motorlu yeni Mazda3’ün gelmesi söz konusu.

Mercedes: Tamamen yeni E-Serisi Sedan Mart’ta, E-Serisi Coupe de yaz başında Türkiye’ye gelebilir.

Mitsubishi: Yeni minik Colt, 2009’un ilk günlerinde Türkiye’de satışa çıkacak.

Nissan: 7 kişilik Qashqai+2’nin gelmesi hedefleniyor.

Opel: Avrupa’da “Yılın Otomobili” seçilen Insignia, Şubat ayından itibaren Türkiye’de satılmaya başlanacak.

Peugeot: Yaz aylarında yeni 308 CC gelecek. Sonbaharda, Prologue ismiyle tanıtılan, ancak kesin ismi belli olmayan crossover aracın satışına başlanacak.

Seat: Ocak ayında yeni Ibiza SC, 2009’un ilk çeyreğinde Ibiza Cupra’nın satışa sunulması planlanıyor. 2. çeyrekte de sedan Exeo geliyor.

Subaru: Detroit Fuarı’nda tanıtılacak tamamen yeni Legacy ve Outback modellerinin 2009 sonuna doğru Türkiye’ye gelmesi planlanıyor.

Suzuki: Splash ve Alto’nun 2009’un 2. yarısında Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. Binek ve panel van versiyonları bulunan ticari APV modelini Türkiye’ye getirmesi de bekleniyor.

Tata: Yıl sonunda Indica Vista getirilecek.

Toyota: Birkaç ay içinde Avensis’i satışa sunacak. Yılın 2. yarısında hibrid Prius’un yeni versiyonunu getirmeyi planlıyor. Yaz aylarında kompakt SUV Urban Cruiser’ı getirmeyi planlayan Toyota’nın programında yeni Corolla Verso da var.

Volvo: XC60 modelinin bu ay sonuna kadar piyasada olması bekleniyor.

Porsche: Yenilenen Boxster ve Cayman’ın yanı sıra Porsche markasında devrim niteliği taşıyan dizel motorlu Cayenne Şubat ayında satışa çıkacak. Eylül ayında ise merakla beklenen 4 kapılı “Panamera” Türkiye’de olacak.

Ferrari: Autoshow 2008’de sergilenen araçlardan biri olan yepyeni “California” modelinin satışına yılın ilk yarısında satışına başlanması düşünülüyor.

Volkswagen: Passat CC’nin satışı bu ay başlayacak. Yılın son aylarında ise yeni Polo gelecek.

Ford: Yılın 2. çeyreğinde Fiesta 3 kapı, 300 HP’lik Focus RS ve 4x4 Kuga’nın 2.5 lt 200 HP’lik Turbo benzinli ve otomatik şanzımanlı seçeneği gelecek. Mondeo ve Focus’a da yeni versiyonlar eklenecek.

Renault: Tamamen yenilenen Megane HB ve Coupe kardeşler Mayıs ayı başında Türkiye’de. Yılın 2. çeyreğinde Laguna Coupe beklenirken, yıl sonuna doğru yeni Megane Sedan yollara çıkabilir.

Fiat: Türkiye’de üretilen Linea’nın 1.6 litre hacimli yeni dizel motorlu versiyonu, Mart ayı civarında satışa sunulacak. Yılın 2. çeyreğinde henüz tanıtılmayan Fiat 500 Cabrio ithal edilecek. Markanın küçük sınıfta trendleri belirleyen efsanevi modeli 500’ün dizel motorlu versiyonu da Ocak ayı itibarıyla satışa sunuldu.

Bu araçların detayları için Otostop tıklayınız

Haberin Devamı