Gazete Vatan Logo

2008'de Chrome geldi; işler değişti!

Chrome'un piyasaya çıktığı 2008'den bugüne kadar, bakın tarayıcı dünyası nasıl alt üst oldu...

2008'de Chrome geldi; işler değişti!

Internet Explorer, Google Chrome ve Mozilla Firefox... Önde gelen web tarayıcıları, en büyük Pazar payını kapmak için yıllardır sıkı bir rekabetin içerisindeler. İstatistikler ise kazananın kim olduğunu açıkça gösteriyor.

2008'de piyasaya sürüldüğünden bu yana yeni kullanıcı kazanan Google Chrome, bugün Internet Explorer'ı ve Firefox'u çok gerilerde bırakmış durumda. Statista'nın StatCounter verilerini temel alarak yeni hazırladığı bir grafik, Internet Explorer'ın 2009 ve sonrasında nasıl baş aşağı gittiğini, Firefox ve Opera'nın yavaş da olsa nasıl gerilediğini, bu sırada Chrome'un nasıl tırmandığını net biçimde gösteriyor. Internet Explorer'ın 2015 ve sonrasındaki düşüşünde Windows 10 ile birlikte gelen ve onun yerini alan Microsoft Edge'in payının bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

2010'da en yüksek kullanım oranına ulaşan Firefox'un o günden bu yana önemli bir yükseliş kaydetmediği, yüzde 30 seviyelerinden yüzde 20'nin altında düştüğü görünüyor.

Kendi istatistiklerimize baktığımızda son 1 ayda CHIP Online'ı ziyaret edenlerin yüzde 71'inin Chrome, yüzde 8'inin Safari, yüzde 5'inin ise Firefox kullandığını görüyoruz (mobil ve masaüstü).

Haberin Devamı

Chrome'un bu yükselişini devam ettirip ettirmeyeceğini ve diğerlerinin ayakta kalabilmek için nasıl bir yol izleyeceğini biz de merak ediyoruz.

Kaynak: Chip.com.tr