Gazete Vatan Logo

200 milyon TL ciroyla ‘Zorlu’ yarışı kazandı

Beymen’in 2 yıl önce açtığı Zorlu Center’daki mağazası, 82 mağaza içinde ciroda ilk sıraya oturdu. Bu yılı 930 milyon lira ciroyla kapatmaya hazırlanan Beymen’in cirosunun 200 milyon TL’si Zorlu’dan gelecek. Bu yıl 50 milyon TL ciro yapacak olan beymen.com ise en çok satış yapan 4’üncü mağaza oldu.

200 milyon TL ciroyla ‘Zorlu’ yarışı kazandı

Beymen’in 2 yıl önce açtığı Zorlu Center’daki mağazası, 82 mağaza içinde ciroda ilk sıraya oturdu. Bu yılı 930 milyon TL ciroyla kapatmaya hazırlanan Beymen’in cirosunun 200 milyon TL’si Zorlu mağazasından gelecek. Beymen’in amiral gemisi İstinyePark mağazası ikinci sırayı alırken Nişantaşı üçüncü oldu. En büyük sürprizi ise beymen.com yaptı. Yılı 50 milyon TL ciroyla kapatmaya hazırlanan beymen.com, en çok satış yapılan 4’üncü mağaza konumuna geldi. İnternetten satışlar, seneye hedeflenen 90 milyon TL ciro ile 3’üncü sıraya yükselecek.

4 milyon ziyaretçi oldu

Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, “Beymen.com, 2010 yılında hayatımıza girdi. İlk yıl 3 milyon TL olan cirosu geçen yıl 25 milyon oldu. Bu yıl 50 milyon TL’ye doğru gidiyor ve 4’üncü büyük mağazamız haline geldi. Seneye 90 milyon TL ciro hedefi koyuyoruz. Bu rakamla Nişantaşı mağazamızı geçip 3’üncü sıraya oturacak. 2016 yılında 1 milyar 170 milyon TL olarak bütçelendireceğimiz Beymen’in toplam cirosunun yüzde 8’i beymen.com’dan gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Ekim ayı itibariyle sitenin ziyaretçi sayısının 4 milyonu aştığını kaydeden Çapçı, bu rakamın yüzde 50’sinin mevcut Beymen müşterilerinden oluştuğunu, diğer yüzde 50’sinin ise yeni müşterler olduğunu anlattı. Bu alana önümüzdeki yıl 6 milyon TL daha yatırım yapacaklarını anlatan Çapçı, şöyle devam etti: “Beymen’in tüm zenginliğini online tarafa aktarıyoruz. 50 bin çeşit ürün var ve 80 bine çıkaracağız bu rakamı. Özel satın almalar ve özel markalar var online tarafta. Bunlar biraz daha genç dinamik markalar. Özel ürünler oluyor. İlk başta beymen.com’a koyuyoruz ve kalırsa mağazalara alıyoruz. Bu tarafa özel kampanyalar yapmaya devam edeceğiz.”

Kuru ‘az’ yansıttı

Elif Çapçı, önümüzdeki dönemde omni-chanel kavramına önem vereceklerini söyledi. Çapçı, müşterilerin hangi kanaldan olursa olsun aynı servis ve ürün kalitesini alması için çalışacaklarını vurguladı. Kurdaki dalgalanmaya da değinen Elif Çapçı, tüm alımları yurt dışından yapmadıklarını o nedenle kurdaki artışı sınırlı olarak yansıttıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Moraller bozuluyor ama Ekim rakamları yukarıda

ELİF Çapçı, son dönemdeki olumsuz toplumsal gelişmelerin moralleri bozduğunu ancak etkilerinin kalıcı olmadığını anlattı. Çapçı, “Üzücü, moral bozucu olaylar tüketici üzerinde etkili oluyor ama işlerimiz iyi gidiyor. Ekim ayı büyümemiz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 oldu” diye konuştu.

Sepet ortalaması 460 TL

- Elif Çapçı’nın verdiği bilgilere göre; beymen.com, ayda ortalama 700 bin kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor.

- Beymen.com’da sepet ortalaması yaklaşık 460 TL olarak gerçekleşiyor.

- Ekim ayında, yani sezonun başlamasıyla birlikte sepet ortalaması 560 TL’ye yükseliyor.

- Ziyaretçiler beymen.com’dan en çok ayakkabı, çanta, elbise ve gömlek satın alıyor.

- İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da kadın müşterilerin; Adana, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Konya, Gaziantep ve Kocaeli’de ise erkek müşterilerin fazla olduğu gözlemleniyor.

- Beymen.com’dan en çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

- 2015 yılında sepet ortalaması en yüksek il Çorum oldu.