Gazete Vatan Logo

200 milyon dolarlık konut projesi!

Aydın Örme fabrikası 200 milyon $’a 1012 konuta ev sahipliği yapacak

Sur Yapı, Ümraniye’ye bağlı Sancaktepe’de Aydın Örme Grubu ortaklığıyla 200 milyon dolarlık bir konut projesi başlatıyor. Aydın Örme’nin eski fabrika arazisine inşa edilecek 1012 dairelik AdaPark projesi, yüzde 1 peşinat avantajıyla sunulacak

Mahalle İstanbul, Dora Park, Greenium, Villa Sera, Selvice Evleri gibi konut projeleriyle adını duyuran Sur Yapı, şimdi İstanbul Sancaktepe’de Aydın Örme Grubu’yla ortak olarak 200 milyon dolarlık bir yatırımla toplam 3 etaptan ve bin 12 daireden oluşan AdaPark ismiyle yeni bir proje başlatıyor. 51 bin metrekarelik bir alanda toplam 4 yılda tamamlanacak AdaPark’ın 284 konutluk ilk etabının Kasım 2011 yılında bitirileceği açıklandı.

Sancaktepe’de Aydın Örme Grubu’na ait eski fabrika binasının bulunduğu arazide inşa edilecek olan proje ile ilgili olarak bilgi veren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sektörde işlerin iyiye gitmeye başladığını belirterek “Bankada parası olanlardan gayrimenkule hızlı bir kayış var. Hatta peşin para indirimi talebiyle gelen ciddi sayıda müşteri var. Talepteki bu artış fiyatlara da yansıyacaktır. Uzun zamandır fiyatlar üzerinde baskı vardı” dedi.

Yüzde 20’si satıldı

Projenin ön satış aşamasında 2 haftada yüzde 20’sinin satıldığını söyleyen Elmas, “Yıl sonuna kalmadan ilk etabın tümünün satılacağını umuyoruz. İkinci etabın satışlarına ise 2010’da başlayacağız” diye konuştu. Arazi sahibi Aydın Örme Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aydın ise bu proje ile sağlık, tekstil ve perakendenin ardından gayrimenkul geliştirme işine girdiklerini belirterek, “Projeyi gelir paylaşımı ile yürüteceğiz” açıklamasını yaptı.

Kağıthane’ye AVM yapacağız enerjiye gireceğiz

Altan Elmas, arsa stokları üzerinde yeni projeler de planladıklarını belirterek, “İlk aşamada İstanbul Çamlıca’nın eteklerinde 150 bin metrekarelik bir araziye bin 200 konut ve ticari ünitelerden oluşan bir proje yapacağız. Kağıthane’de ise AVM projesi var gündemde. Enerjide ise 2 rüzgar santralı lisansımız var” dedi.

Haberin Devamı