Gazete Vatan Logo

200 milyar liralık CLS için 30 kişi sipariş verdi

Mercedes'in coupe görünümlü dört kapılı sedanı CLS için Türkiye'den 30 kişi ön sipariş verdi. Fiyatı 110 bin eurodan başlayan yeni modelden 4 ayda 75 adet satılacak

Mercedes Türkiye'de 110 bin euroluk yeni CLS modeli için 30 kişiden ön sipariş aldı. Avrupa ile aynı anda Türkiye'de Ekim'de satışa sunulacak olan yeni modele gösterilen ilgi, Mercedes'in 2004 satış hedefini 75 adete yükseltmesine neden oldu.

Gösterişli sedan, CLS 350 ve CLS 500 versiyonlarına sahip. 350 versiyonunda yer alan yeni motor 272 beygir gücünde ve standart olarak sunulan 7 oranlı otomatik şanzımanla birleştirilmiş. 306 beygir gücündeki V8 motorun kullanıldığı CLS 500 modeli ise spor otomobilleri kıskandıracak bir performans sergiliyor. 476 beygir gücündeki 5.5 litrelik motorun kullanıldığı AMG versiyonu ise 2005 yılının ortasına doğru piyasada olacak.

Sedan konforunu coupe formunda sunan yeni model konfor ve güvenlik alanlarında önemli yeniliklere ev sahipliği yapacak.

650 bin euroluk SLR'ye Türkiye'den alıcı çıkmadı
Mercedes'in geçen yıl Frankfurt Otomobil Fuarı'nın yıldızı olan SLR modeli için Türkiye'den henüz bir alıcı çıkmadı. 650 bin euro etiketli bu özel model için sipariş verilen 98 ülke arasında Türkiye'nin de yer aldığı geçen yıl gazetelere yansımıştı. Ancak daha sonra alıcı bu dikkat çekici otomobili satın alma kararından vazgeçti. SLR, 626 beygir gücündeki 5.5 litrelik motoruyla 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlıyor. Maksimum hız 334 km/s'e ulaşıyor. Yedi yıl boyunca yılda 500 adet üretilecek olan SLR'ın üç yıllık üretimi ise şimdiden satılmış. SLR'e sahip olmak için 50 bin euroluk kaparo yatırmak ve en az 1 yıl beklemek gerekiyor.

2004 yılının Cabrio'su seçilen yeni Tigra zirveyi zorlayacak
Beş yıl içerisinde 60 yeni modeli satışa sunacak olan GM, bu uygulamanın ilk örneklerinden olan Opel'in merakla beklenen iki kişilik yeni Tigra'sını, Saab'ın 150 beygir gücündeki 1.9 TiD motorun kullanıldığı 9-3 Sport Sedan'ı ve Chevrolet Lacetti Station'ı Hamburg'da gerçekleştirilen uluslararası tanıtımla gün ışığına çıkarttı.

Opel'in, Astra cabrio ve sıradışı roadster Speedster'in ardından üstü açılabilen üçüncü modeli olan Tigra Twin Top, Kasım'da yapılacak Autoshow Fuarı'nın ardından Türkiye yollarına çıkacak. İki kişilik Tigra Twin Top yerini aldığı modelden daha köşeli ve agresif çizgilere sahip.

Yeni Tigra, 18 saniye içinde katlanarak açılan sert tavanı sayesinde coupe formundan cabrio'ya dönüşüyor. Tavan, sürücü tarafındaki elektrikli cam düğmelerinin önünde yer alan düğme yardımıyla açılıp kısa sürede bagaj içerisindeki yuvasına gizleniyor. Tigra 440 litre ile sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip. Ayrıca iki koltuğun arkasında 70 litrelik bir bölme yer alıyor.

Yeni Tigra'da arka koltukların iptal edilmesi ile çok daha ferah bir kabin elde edilmiş. Bagaj arka tamponun üstünde ortada yer alan bir düğme ve ona bağlı olarak çalışan elektro hidrolik sistem yardımıyla açılıp kapatılıyor.

Corsa GSi'dan aktarılan şasi yardımıyla yol tutuştaki kararlılığı ile dikkat çeken yeni Tigra'da 90 bg 1.4 lt ve 125 bg 1.8 lt olmak üzere iki motor seçeneği yer alıyor. 1.4 litrelik motor 180 km/s'lik maksimum hızı ve 12.4 saniyede ulaştığı 100 km/s'lik hız ile tatmin edici bir performans sunuyor. 1.8 litrelik versiyon ise 0-100 km/s hızlanmasını 9.4 saniyede tamamlıyor.

Türkiye ekibini tebrik etmek için gelecek
Yeni modellerin tanıtımında söz alan GM Daewoo Avrupa Genel Müdürü Erhard Spranger, Türkiye'deki satışlardan çok memnun olduklarını belirtti ve ekibi kutlamak için özel olarak İstanbul'a geleceğini açıkladı. 1999-2001 yıllarında Opel Türkiye Genel Müdürlüğü yapan Spranger ayrıca Türkiye'de Hummer'larla ilgili gelişmeleri izlediklerini ancak yakın zamanda GM'in Hummer satışına başlamayı düşünmediğini söyledi.

Motosiklet almak isteyen kadınlara ÖTV teşviği başladı
Türkiye'nin motosiklet markası olan Kanuni kadınlara özel bir kampanya başlattı. Kampanya süresince Kanuni motosikletlerinden Seyhan 250 C modelini tercih eden kadın motor tutkunları Özel Tüketim Vergisi'nin yarısını ödemeyecek. Kampanya ay sonuna kadar peşin alımlarda uygulanacak.

Yenilenen Audi A6 bir ay sonra yollarda
Yenilenerek Nisan ayında Avrupa'da satışa sunulan A6'nın Türkiye'deki satışına Eylül ayında başlanacak. 2.4 litreden 4.2 litreye kadar geniş bir motor yelpazesi ile sunulacak olan yeni A6'nın fiyatı 56 bin ile 99 bin euro arasında değişecek. Yeni tasarımı, performanslı motorları ve quattro sistemiyle ön plana çıkan A6'da 2.4 lt, 3.2 V6 FSL 4.2 lt benzinli ve 3.0 TDI motor yer alacak.

Toyota Gebze'de 9 trilyon sermayeli şirket kurdu
Corolla'nın Sedan, Station Wagon ve Verso modellerinin üretimini Türkiye'de yapan Toyota, Kocaeli-Gebze'de 9 trilyon 180 milyar sermayeyle yeni şirket kurdu. Sermayenin dörtte birinin üç ay, kalanının 3 yıl içinde döviz transfer edilerek nakit ödenmesi kararlaştırıldı. Toyota Tsusuho Otomotiv Sanayi adlı şirket, otomotiv ara malı üretecek. Toyota, Türkiye'de 2004 üretim hedefini 150 bin adet, ihracat hedefini de 1.5 milyar euro olarak açıklamıştı.

Total de 98 Oktan modasına uydu
Avrupa Birliği standardındaki düşük kükürtlü Euro3 dizeli Türkiye'ye ilk getiren firma olan Total, yüksek oktanlı Performa 98 Octane kurşunsuz benzini de satışa sundu. Performa katığı ile yakıt sistemini temizleyen Performa 98 Octane, motorun daha verimli çalışmasını ve daha atak olmasını sağlıyor. Yakıt tüketiminde de tasarruf sağlıyor.

Haberin Devamı