Gazete Vatan Logo

200 bin $'lık en hızlı sedan BMW M5'e talep yağıyor

Dünyanın en hızlı aile otomobili olarak gösterilen M5, 2005 yılının ilk aylarından itibaren 168 bin eurodan başlayan etiketle Türkiye'de satışa çıkacak. Borusan, yeni modele yoğun bir talep olduğunu, şimdiden 3 adet sipariş alındığını açıkladı

Dünyanın en güçlü aile otomobili olarak kabul edilen BMW M5,168 bin euro'dan başlayan fiyatı ile 2005'in ilk aylarında satışa sunulacak. Bu çok özel sedan için üç adet sipariş alındı bile. Borusan, yeni M5 için bayilerden çok fazla talep olduğunu, bunun da yeni modele gösterilen ilgiyi yansıttığını açıkladı. Bu ilgi paralelinde bayilerin yeni M5'i normalde bu tip araçlarda olduğu gibi tek tek değil, 3 ila 5 adet olarak sipariş vermeye başladıkları öğrenildi.

BMVV'nin Motor Sporları departmanının geliştirdiği M5 ilk olarak 1984 yılında yollara çıkmıştı. Dördüncü kuşağı oluşturan yeni modelde otomotiv teknolojisinin bütün yenilikleri kullanılmış.

Formula teknolojisi
Standart 5 Serisi'nden çok da farklı olmayan dış hatlara sahip olan M5, dört egzost çıkısı, 19 inçlik jantları ve şişik çamurlukları ile farkını ortaya koyuyor. Formula pistlerindeki en güçlü motorlardan birine sahip olan BMW'nin bu alanda elde ettiği bilgi ve deneyimleri aktararak geliştirdiği V10 motor, 507 beygir güç üretiyor.

Üçüncü kuşağı geride bırakan M5 her seferinde performansı ve konforu daha da artarak karşımıza çıktı. Sınıfındaki en iyi ağırlık/güç oranına sahip olan otomobil, değişken oranlı M diferansiyel kilidi sayesinde özellikle hızlı çıkılan virajlarda dengesini koruyarak kullanım zevkini artırıyor.

507 beygir gücünde 335 km hız yapıyor
Bütün gücün arka lastiklere aktarıldığı otomobil, 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 saniyede tamamlıyor. 507 beygir gücünde V10 motora sahip olan M5'in maksimum hızı, BMW'nin diğer modellerinde olduğu gibi elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış. Sınırlandırılmamış haliyle zorlanmadan 335 km/s'e ulaşıyor.

Haberin Devamı