Gazete Vatan Logo

200 aracı filosuna katıp intermodal ile büyüyecek

Hitachi ile ortak olan Mars Lojistik, büyümesini sürdürmek için yeni intermodal hatları ve lojistik merkezi yatırımlarına odaklandı. Mars, 200 yeni aracı da 13 Mayıs’ta filosuna katıyor

Japon sanayi devi Hitachi ile 2013 yılında ortaklık kuran Mars Lojistik, intermodal hatları ve lojistik merkez yatırımları üzerinden büyümeye devam ediyor. 2014 yılını yüzde 12 büyüme ile tamamlayan Mars Lojistik, bu yılı da aynı oranda büyüme ile kapatmayı hedefliyor. Büyüme hedefleri kapsamında intermodal hatlarındaki sefer sayılarını ve faaliyet gösterdikleri hat sayısını artırmayı hedefleyen Mars Logistics, filosunu genişletmek için 200 yeni aracını Iveco’den 13 Mayıs’ta teslim alıyor.

Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, 2015 yılı hedeflerini şöyle anlattı: “Geçtiğimiz yıl 1.820 araçlık filomuzla 7 bin 900 müşteri ile çalıştık ve eksiksiz hizmet verdik. Bu yıl için büyük montanlı anlaşmalara da imza attık. Tekstil ve otomotiv ana sektörlerimiz arasında yer alıyor. Kimya, inşaat, perekande, ilaç ve sağlık sektörleriyle de çalışıyoruz. Bu yıl 8 binin üzerinde müşteri ile çalışma hedefimiz var. 2014 yılında, 220 treyler ve 100 tane çekici olmak üzere yaklaşık 14 milyon euroluk yatırım yapmıştık. Bu yıl 200 yeni araçlık yatırım daha yapıyoruz. 13 Mayıs’ta yeni araçlarımızı teslim alıyoruz. Geçen yılı yüzde 12 büyüme ile tamamladık. Bu yıl da yüzde 12 büyüme hedefi koyduk.”

Haberin Devamı

Intermodal hatları

Ali Tulgar, Eylül 2012’de Lüksemburg’da başlattıkları yeşil lojistik projesi intermodal hattın kapsamını artıracaklarını söyledi. Hattın İtalya’nın Trieste kenti ile Lüksemburg’un Bettembourg şehirleri arasında römorklarla tren yolu taşımacılığını kapsadığını belirten Tulgar, şöyle konuştu: “Hattın başlangıç aşamasında haftada üç gidiş - dönüş seferi yapan Trieste ile Bettembourg arasındaki tren seferleri, Türkiye’de çeşitli yerlerden alınan malların yüklendiği römorkların sevkini gerçekleştiriyor. Römorklar, İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından gemi yoluyla Trieste’ye ulaştıktan sonra, trenle yola devam ediyor ve Bettembourg Multimodal terminalinden geçtikten sonra, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’daki çeşitli varış yerlerine ulaşıyor. Bu hat bize yılda 1 milyon araçlık tasarruf yaptırdı. Haftada iki sefer yapan hat şu anda 5 sefer yapıyor. Bunu haftada 6 güne çıkarma hedefimiz var.”

Haberin Devamı

Tulgar, yeni bir intermodal hat üzerinde çalıştıklarını, sürpriz hattın deneme seferlerine başladıklarını da açıkladı.

Hitachi ile sınırları aştık

HITACHI’NİN 2012’de Mars Lojistik’in yüzde 51’ini satın aldığını hatırlatan Ali Tulgar, “Biz Türkiye’de sağlıklı büyüme içindeydik. Teklifler geliyordu ve reddediyorduk. Ancak Hitachi global bir teklifti. Hitachi de bir yatırımdan ziyade lojistik olarak büyüme amaçlı istiyordu. Sratejik hedeflerimiz birebir ölçüştü. Hitachi ile beraber sınırları aştık” dedi.

Erenköy’de yeni merkez açacak

İSTANBUL’DA yeni bir lojistik merkezi açacaklarını ifade eden Ali Tulgar, “Avrupa yakasında 3 tane, Anadolu yakasında bir tane olmak üzere 4 lojistik merkezimiz var. Erenköy Gümrüğü’ne bağlı 20 bin metrekarelik yeni bir merkez daha açacağız. Anadolu’da ise Bursa, İzmir, Ankara ve Adana’da merkezlerimiz bulunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı