Gazete Vatan Logo

20 yılın sonunda!

Üzerinde vinç unutulan(!) otel, icrada 394 milyon liradan satışa çıkarıldı

Ankara’da temeli 1991 yılında atılan ancak Hattat kardeşlerin arasının açılması üzerine bir türlü bitirilemeyen otel, 394 milyon lira tahmini bedelle icrada satışa çıkarıldı. 35 katlı otel 30 yıldır tamamlanamadığı ve yarım kaldığı için ‘üzerinde vinç unutulan otel’ olarak biliniyor

ANKARA’DAKİ Gayrimenkul Satış İcra Müdürlüğü 22’nci İcra Müdürlüğü, Kayserili işadamı Ahmet Hattat’a ait olan ve 30 yıldan bu yana tamamlanamadığı için ’üzerinde vinç unutulan otel’ olarak bilinen 35 katlı oteli 394 milyon liraya icrada satışa çıkardı. Yıllardır tamamlanamayan 263 odalı, 19 bin metrekarelik alanda inşaatı süren otelin Grand Hyatt Otel, AVM ve Kongre Merkezi olarak hizmet vermesi planlanıyordu.

Temeli 1991’de atılan, 3 yıl sonra kaba inşaatı tamamlanan otelin maliyeti Hattat kardeşlerin arasının açılmasının ardından, konunun mahkemeye yansıması üzerine yıllar geçince arttı. Devletten teşvik istemi ile yapılan başvuruların sonuç vermemesi üzerine Ahmet Hattat, 2001 yılında gayrimenkullerinin bir kısmını satarak otel inşaatına aktardı.

Danıştay ‘Devam’ dedi

Ritz Carlton ve daha sonra Hyatt Grubu destek verdi. İnşaatı için 105 milyon dolar harcandığı belirtilen otel için çevreci sivil toplum örgütlerinin tepkisi üzerine açılan davada Danıştay, ’devam’ kararı verdi. Ancak, borçların ödenememesi üzerine Ankara’daki Gayrimenkul Satış İcra Müdürlüğü 30 yıldan bu yana tamamlanamayan inşaatın icra yoluyla satılması için devreye girdi.

Basın İlan Kurumu tarafından gazetelere verilen ve satış ilanlarını derleyerek internet üzerinden duyuran ’icralik.com’ başta olmak üzere çeşitli sitelerde yer alan icra satış ilanında Hattat’a ait otel ve işhanı için 394 milyon 84 bin lira tahmini bedel biçildi. İlanda otelin için ilk satış tarihi 9 Ocak 2012 olarak belirlenirken, satışın gerçekleşmemesi halinde ikinci satışın 19 Ocak’ta Ankara Adliyesi Mezat Salonu’nda yapılacağı belirtildi.

Ahşap bağ evi görünüyor

Bir türlü tamamlanamayan, sonunda icra yoluyla satılmasına karar verilen Grand Hyatt Otel, Çankaya’da Kazım Özalp Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi, Kızkulesi Sokak 25 numarada bulunuyor. Tamamlanmamış otel, kongre ve alışveriş merkezi, yeraltı otoparkı ve rekreasyon tesisleri Uğur Mumcu Caddesi ile Kızkulesi Sokağın kesiştiği köşede bulunuyor. Taşınmazlar 5 bin 464 ada 21 parselinde kayıtlı 8170 metrekare yüzölçümüne sahip tapu kaydında ’ahşap bağ evi’ olarak görünüyor.

Satılmasına karar verilen inşaat halindeki otelin bulunduğu alanda, garaj, 3 çarşı katı, 3 yüzme havuzu, bar katları, restoran, çamaşırhane, personel katı başta olmak üzere çok sayıda tesis bulunduğu ifade edilirken, ’taşınmazların değeri’ bölümünde; “Yüz ölçümüne sahip tapu kaydında ahşap evi olan bağ niteliğindeki taşınmazlar bütün olarak toplam 394 milyon lira değer üzerinden bir borç nedeniyle tamamı birlikte bütün halinde açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir” denildi.

Haberin Devamı