Gazete Vatan Logo

20 yıl sonra yine aynı yerde!

Sivil itaatsizlik eylemi Düşünce Suçuna (!?) Karşı Girişim, 20 yıl sonra yeniden bir araya geliyor.

Yaşar Kemal, 1995'te der Spiegel’e yazdığı "Yalanlar Seferi" başlıklı yazısı nedeniyle İstanbul DGM'de yargılanmıştı. 23 Ocak 1995’te yapılan ilk duruşmada aralarında Orhan Kemal, Demirtaş Ceyhun, Erdal Öz, Adalet Ağaoğlu ve Ataol Behramoğlu’nun bulunduğu yüzlerce kişi Kemal'e destek vermek için oradaydı. Destek daha sonra suça iştirake dönüştü. Şanar Yurdatapan’ın sözcülüğünde başlayan bu sivil itaatsizlik eylemi daha sonra Düşünce Suçuna(!?) Karşı Girişim olarak birçok sivil itaatsizlik eylemi ve etkinlik gerçekleştirdi.

Bugün ise Düşünce Suçuna(!?) Karşı Girişim, “Sevgili Düşünce Suçluları, 23 Ocak 1995, daha dün gibi. Oysa Yaşar Kemal’in ifade vermek için DGM’ye çağrıldığı günün üstünden 20 yıl geçmiş. Sizi tam 20 yıl sonra aynı yerde buluşmaya davet ediyoruz” diyerek 23 Ocak 2015 Cuma günü saat 11.00’de Beşiktaş’taki eski DGM’nin arka avlusunda (Şimdi Bahçeşehir Üniversitesinin arka bahçesi) 20 yıl pastasını, hep birlikte üfleyip hep birlikte tatmak için davet ediyor.

Düşünce Suçuna(!?) Karşı Girişim ayrıca, “Bu 20 yıl boyunca aramızdan ayrılan, boşluklarını kalbimizde hep hissettiğimiz sevgili suç ortaklarımız Aziz Nesin’i, Erdal Öz’ü, Bülent Tanör’ü, Demirtaş Ceyhun’u, Cenk Koray’ı, Metin Özek’i, Uğur Cankoçak’ı, Zihni Anadol’u, Arif Damar’ı, Atıf Yılmaz’ı, Şaban Dayanan’ı, İlhan Selçuk’u, İsmail Gülgeç’i, M. Ali Birand’ı, Ömer Kavur’u, Süleyman Üstün’ü, Toktamış Ateş’i, Yusuf Kurçenli’yi, Mina Urgan’ı ... ve yurtdışından suçumuza iştirak eden destekçilerimizden şu anda bu dünyada olmayan sevgili Arthur Miller’i, Harold Pinter’i, Susan Sontag’ı, Alexander Tkachenko’yu Kalevi Haikara’yı ve tabii ölümünden 71 yıl sonra tekrar yargılanan Franz Kafka’yı hasretle anıyoruz” diyor.

Haberin Devamı