Gazete Vatan Logo
Magazin 20 yıl sonra stüdyoya girdi

20 yıl sonra stüdyoya girdi

Türk müziğinin en büyük seslerinden Kamuran Akkor, arabesk grubu İstanbul Arabesque Project ile bir araya geldi. ‘Unutamadım’, İstanbul Arabesque Project’in düzenlemesi ve Kamuran Akkor’un yorumuyla adeta devleşti. Akkor, bu süreci anlattı.

20 yıl sonra stüdyoya girdi

Uzun bir aradan sonra Kamuran Akkor’u dinliyoruz; hem de bir arabesk-rock düzenlemesindeki bir albümle. Neden bu kadar uzun ara verdiniz?

Yaklaşık olarak 7 sene önce eşimi kaybettim. Onun ölümü beni derinden etkiledi, biraz içime ve evime kapandım. Hiçbir şey yapmak istemedim. Bir süre sonra Onur Şenay ile birlikte, Gayrettepe’de bulunan Kats Sahne’yi açmaya karar verdik. Orada bazı konserler verdim. Bu işler devam ederken, severek ve beğenerek takip ettiğim Istanbul Arabesque Project’ten bir teklif geldi. Stüdyoya girmeyeli dile kolay 20 sene olmuştu ve benim alışkın olduğumdan farklı bir tarzdı. Biraz tedirgin oldum; ama çocuklarla tanıştım, kendilerini çok sevdim, güvendim ve beraber yola çıkmaya karar verdim.

Stüdyoya en son ne zaman girmiştiniz? Şimdiki stüdyo çalışmaları size farklı geldi mi?

Yaklaşık 20 sene önce stüdyoya girmiştim. O zamanlar, sazlarla beraber stüdyoya girerdik. Tüm enstrümanlar ile beraber. Bir kişi hata yaparsa, durup, en baştan tekrar kayıt ederdik. Şimdi benim vokal kayıtlarımı, tüm enstrüman kayıtları yapıldıktan sonra yaptık. Daha rahat bir kayıt süreci oldu.

Haberin Devamı

Kurucusu olduğum KATS Sahne’de çektik

‘Unutamadım’ı tekrar yorumladınız. Şarkıyı daha önce dinlemiş miydiniz? Sevdiniz mi?

Dinlemiştim ama söylemek kısmet olmamıştı. “Unutamadım’ı tekrar yorumlamak, Istanbul Arabesque Project’in tercihiydi. Dinledim, rock düzenlemesi bana uzaktı ama kullanılan kemanlar, aksine bana çok yakındı. Düzenlemeyi çok beğendim. Bence çok başarılı bir sonuç çıktı.

Şarkıya bir klip de çektiniz...

Çekimler, Onur Şenay ile birlikte kurduğumuz KATS Sahne kültür, sanat ve eğlence merkezinde yapıldı. Orada büyük bir sahnemiz var. Bu sahnede, Istanbul Arabesque Project ile birlikte bir performans klibi çektik. Genç bir ekip çalıştı. Çok rahat ve keyifli bir set ortamı vardı. Hiç sıkılmadan, bunalmadan, bir gün içerisinde çekimleri tamamladık.

Istanbul Arabesque Project ile konserler yapmayı düşünüyor musunuz?

Evet, konserler yapmayı düşünüyoruz. Çok güzel şarkılar hazırlıyoruz. Keyifli konserlere hazır olun.

Haberin Devamı