Gazete Vatan Logo

20 yaşındaki Zümrete’ye aile infazına ailece müebbet

Diyarbakır’da evden kaçtığı için erkek kardeşi C.B.’nin tüfekle vurarak öldürdüğü öne sürülen 1 çocuk annesi 20 yaşındaki Zümrete’nin aile kararıyla infaz edildiği anlaşıldı

20 yaşındaki Zümrete’ye aile infazına ailece müebbet

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Konak köyünde 30 Temmuz 2015’te meydana gelen olayda evli ve 1 çocuk annesi Zümrete Eker, kardeşi C.B. tarafından tüfekle başından vurularak, öldürüldü. Genç kadının cenazesi, dini vecibeler yerine getirilmeden toprağa verilirken, cinayeti işlediği öne sürülen C.B. tutuklandı. Savcılık, eşinden bir süre önce ayrılan Zümrete Eker’in ailesi tarafından bulunarak, zorla köye geri getirildiğini tespit etti.

Herkese müebbet

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Zümrete Eker’in kayın babası Ş.E. (54), kayın biraderi S.E. (35), eşi M.E. (31), kayın validesi N.E. (54), ağabeyi S.B. (25), babası N.B.(45) ve annesi N.B. (43) hakkında ’Kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı. Cinayeti işlediği sırada 17 yaşında olan suça sürüklenen çocuk C.B.’nin ise ’Kardeşi kasten öldürmek’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Boşanacağını söyledi

Zümrete Eker’in babası N.B.’nin ifadesi şöyle, “Kızım boşanacağını söyledi. Olaydan 5 gün önce ’Beni unutun’ notu bırakıp evden ayrılmış. Telefonunu kontrol ettiğimizde, bir kişiyle görüştüğünü gördük. O numarayı aradık. Zümrete ile birlikte Malatya’da olduklarını söyledi. Durumu oğlum S.B.’ye anlattım. Oğlum bu kişinin asker arkadaşı olduğunu söyleyip, Malatya’ya gitti. Zümrete’yi getirdi. Kızımın eşi M.E.boşanacağını söyledi. Olay günü evden çıktığım anda silah sesi duydum. Geri döndüğümde Zümrete kanlar içindeydi.”

Haberin Devamı

M.E. ise ifadesinde, “Evde ’Arama, sorma, kızıma iyi bak’ notu bırakarak gitmişti. Ağabeyim ile birlikte Zümrete’nin ailesiyle oturduk. Boşanacağımı söyleyip ayrıldım. Olayla ilgim yok” dedi.

Zümrüte’yi öldürdük

İddianamede cinayet ardından mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemesinin kayıtları da yer aldı Zümrete Eker’in kayınvalidesi N.E.’nin kardeşi ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Onlara 50 milyar vereceğiz’ dedik. Bu avukatı tutmuşsa 25 milyar veririz artık. Yani o parayı bize gönder, adamlara göndereceğiz. Bak nereden nereye, o para neye kısmet oldu” dediğini belirten savcı, kayınvalide N.E.’nin başka bir kişiyle yaptığı görüşmede ise “Zümrüte’yi öldürdük” dediğini vurguladı. Zümrete Eker’i öldüren kardeşi C.B.’nin cezaevinde kendisini ziyarete gelen annesi N.B.’ye konuşma sırasında,”Cenazeyi nereye götürdünüz?” diye sorduğunu vurgulayan savcı, anne N.B.nin ise “Telefon dinlemededir haberin olsun” dediği kaydetti.

Haberin Devamı

3 çocuk annesi Çiğdem’i de Diyarbakır’da infaz ettiler

Diyarbakır’da 3 çocuk annesi, 24 yaşındaki Çiğdem Pala, evinin yatak odasında başından tabanca ile vurularak öldürülmüş halde bulundu. Polis, cinayetle ilgili kayıplara karışan Pala’nın eşi Doğan Pala’yı ararken, çiftin çocukları da Çocuk Yuvası’na yerleştirildi.

Olay, Yenişehir İlçesi Üçkuyular TOKİ Konutları 1’inci Etap FG-2 Blok’ta dün geçe meydana geldi. Çigdem Pala’nın komşucuları silah sesi gelmesi üzerine kapısı açık bulunan daireye girdi. Genç kadını yatak odasında kanlar içerisinde bulan komşuları, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Çiğdem Pala’nın tabanca ile başından vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Haberin Devamı

3 çocuğa devlet aldı

Polis, öldürülen kadının cinayet zanlısı olarak kentte su tesisatçısı eşi Doğan Pala’yı aradı ancak, bulamadı. Çiftin 2’si kız 3 çocuğunun ise bir yakınının evine bırakıldığını belirleyen polis, aramalarına rağmen Doğan Pala’yı henüz bulamadı. Yapılan araştırmada kadının eşi tarafından aile meclisinin de kararı ile öldürülmüş olabileceği olasılığını da değerlendirip, çalışmalarını sürdürüyor. Çiftin 3 çocuğu ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası’na yerleştirildi.