Gazete Vatan Logo

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Hangi illerde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı?

Türkiye'de 'Kontrollü Normalleşme Dönemi' başladı. Normalleşme ile ilgili Kabine toplatısı kararlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendiği konuşmasında, dünyada ve özellikle Avrupa coğrafyasındaki gelişmeleri yakından izleyerek salgınla mücadele stratejisini sürekli güncellediklerini belirtti. Yeni Kontrollü Normalleşme dönemini başlattıklarını aktaran Erdoğan, tedbirlerin sıkılaştırılmasının da gevşetilmesinin de tamamen salgının seyri ile ilgili olduğunun altını çizdi. Peki, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Hangi illerde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı? 20 yaş altı saat kaçta dışarı çıkacak? 20 yaş altı toplu taşımaya binmesi yasak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Hangi illerde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni Kontrollü Normalleşme dönemini başlattıklarını belirten Erdoğan, alınan kararları duyurdu. Peki, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Hangi illerde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı? 20 yaş altı saat kaçta dışarı çıkacak? 20 yaş altı toplu taşımaya binmesi yasak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplatısının ardından Kontrollü Normalleşme sürecine ilişkin detayları açıkladı.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır." diye konuştu.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ'NE GÖRE 20 YAŞ SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayımlandı. Genelgeye göre,

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde;

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek,

65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-14.00 saatleri arasında,

20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

20 YAŞ ALTI TOPLU TAŞIMAYI KULLANABİLECEK Mİ?

Toplantının ardından pek çok kişi de toplu taşıma ile ilgili yasakların kalkıp kalkmayacağını merak ediyor. 20 yaş altı için toplu taşıma kullanma ile ilgili kararı valilikler tarafından il hıfzıssıhha kurulları önerisiyle alınıyor.

Açıklamalarında yasakların kapsamının belirlenmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Diğer hususlardaki uygulamaların nasıl olacağı daha önce de belirttiğim gibi valiliklerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarımız tarafından belirlenecektir. Hedefimiz mümkün olan en kısa sürede ülkemizin tamamında Kontrollü Normalleşme sürecini tamamlamaktır."

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)
Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...
ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)
Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...
YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)
İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.
ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)
Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

Haberin Devamı