Gazete Vatan Logo

20 ülkeye yerli duvar sattılar!

Siber saldırıları engelleme konusunda çalışan Ankaralı iki genç girişimci Seçkin Gürler ve Oğuz Yılmaz, kurdukları firmayla 20 ülkeye ihracat yaptılar. Siber güvenliğin öneminin son 10 yılda çok arttığını anlatan Gürler, 2002’de şirket kurduklarını, kuruluştan itibaren ürün üretmeye odaklandıklarını söyledi.

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Bölümü mezunu Gürler, 2000’li yılların ortalarında spam engelliyici ürün, web filtreleme, saldırı tespit ürünü geliştirdiklerini ifade ederek, “2010 yılında siber savaşlar iyice ortaya çıkmaya başlamıştı. Ddos tarafında bizim bir açılım üretmemiz lazımdı. 2012 yılında bununla ilgili ürünümüz ortaya çıkmaya başladı. 2005 yılından sonra yurt dışına yönelik çalışmalarımız aktif olarak başladı. Şu anda 20 ülkede operasyonumuz var. Doğu Avrupa’nın yanı sıra Batı Avrupa ve Amerika pazarını hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’deki kuruluşlarda hala uluslararası ürünleri kullanma alışkanlığının bulunduğunu belirten Gürler, “Şu anda Türkiye’de pazarın yaklaşık yüzde 5’ine sahibiz. Kalan yüzde 95’i ABD ve İsrailli firmalar. Onların karşısında duruyoruz. Uluslararası raporlarda yer almaya çok az kaldı” değerlendirmesini yaptı.

PS ve Xbox’ta 160 milyon kişi etkilendi

MIcrosoft Xbox Live ve Sony PlayStation ağlarına düzenlenen siber saldırılardan 160 milyon kullanıcının etkilendiği belirtildi. Saldırı nedeniyle kullanıcıların yeni üyelik oluşturma, oyun oynamak için diğer kullanıcılarla bağlanma ve oyun konsolları yoluyla eğlence kanallarına bağlanma gibi servislere erişimde sorun yaşadıkları bildirildi.

Haberin Devamı