Gazete Vatan Logo

20 ülkeden 1800 eser ArtAnkara'da

Çağdaş Sanat Fuarı ARTANKARA, 16-19 Mart’ta üçüncü kez sanatseverlerle buluşuyor. Resimden fotoğrafa, heykelden özgün baskıya 21 ülkeden toplam bin 800 eser Congresium’da düzenlenen fuarda ziyaretçileri karşılayacak. ArtAnkara’nın alt teması, “ İşe Giden Sanat” olarak belirlendi

20 ülkeden 1800 eser ArtAnkara'da

İlki 2015’te düzenlenen ve kısa sürede sanat aktörlerinin buluştuğu bir platform haline gelen Çağdaş Sanat Fuarı ArtAnkara, 16-19 Mart tarihlerinde üçüncü kez gerçekleştirilecek. Resimden fotoğrafa, heykelden özgün baskıya çağdaş sanatın en iyi örneklerinden bin 800 eser, ATO Congresium’da 10 bin metrekarelik alanda sergilenecek. Türkiye ve 20 ülkeden 100’ü aşkın galeri, müze ve kuruluş, 400’den fazla sanatçının katıldığı ArtAnkara’da pek çok etkinlik yapılacak.

15 Mart’ta siyaset, sanat, yabancı misyon, iş ve medya dünyasından davetlilerin katılımıyla açılışı yapılacak ArtAnkara’nın alt teması, “ İşe Giden Sanat” olarak belirlendi.

"Soyunuyoruz"...

Ressam Ertuğrul Ateş’in belirlediği bu tema altında gerçekleştirilecek projelerden birisi; madencileri konu alan “Soyunuyoruz” başlıklı dikkat çekici bir sergi. Duyarlılık ve farkındalık yaratmayı hedefleyen serginin Küratörlüğünü Hacettepe Üniversitesi GSF Seramik Bölümü öğretim üyesi, sanatçı Füsun Kavalcı yapıyor. Madencilerin soyunma odalarından esinlenilen, Granito Rino Seramik’in sponsor olduğu sergide, 19 genç sanatçının eserleri görülebilecek.

Haberin Devamı

Kavalcı, madencileri konu alan bir çalışma yapmayı, 2014 yılında Soma’da yaşanan trajedi sonrasında karar verdiğini anlattı. Bu olayın hafızasına, madencilerin kömür karasına bulanmış kıyafetlerini koydukları, tavandan zincirlerle asılmış renkli plastik kovaların bulunduğu soyunma odalarının fotoğrafıyla kazındığını belirten Kavalcı, bu sergi için geçtiğimiz Ekim ayında genç sanatçılarla birlikte çalışmaya başladığını aktardı. Sergi alanında galvanizden 50 büyük kova yerleştirileceğini aktaran Kavalcı, “Bunlardan 19’unun içinde madencileri konu alan eserler bulunacak. Bu kovalar tıpkı madencilerin soyunma odalarındaki gibi sergi alanında da tavandan çıkrık sistemiyle asılacak” dedi.

Atık malzemeler sanat eserine dönüştü

Ziyaretçiler, fuardaki tüm standlarda olduğu gibi “İşe Giden Sanat” bölümünde de dikkat çekici eserler görülebilecek. Sanata verdikleri desteklerle de tanınan ASAŞ ile FARPLAS Şirketler Grubu, “İşe Giden Sanat” başlığı altında fuarda olacak.

Haberin Devamı

Onur sanatçısı Turani

Fuarın bu yılki Onur Sanatçısı, geçen yıl vefat eden ressam Adnan Turani. İş adamı Murat Balkan’ın, Turani koleksiyonundan bir seçki Kıymet Giray’ın küratörlüğünde ArtAnkara’da yer alacak.

Sosyal sorumluluk projeleri yer alacak

RC Gallery’nin, “Blue Brush” adlıyla başlatacağı proje kapsamında fuar ziyaretçileri ve sanatçılar, küçük tuvaller üzerine akrilik resimler yapacak. Bu resimler karşılığı bağışlanan bedellerin toplamı TED (Türk Eğitim Derneği)’nin eğitim bursuna devredilecek. Bağış olarak bırakılan çalışmalar da düzenlenecek bir müzayedede satılacak ve elde edilen gelir yine maddi durumu iyi olmayan başarılı çocukların eğitim bursları için TED’e verilecek.