Gazete Vatan Logo

20 Nisan 2016 altın fiyatlarında artış oldu mu?

Altın fiyatlarında artış olabileceği gibi düşüş de olabilir. Altın fiyatları yalnız başına değil döviz ile orantılı olarak değişim gösterir. Altın fiyatları düğün sezonu yaklaştıkça daha da merak konusu olmaktadır.

20 Nisan 2016 altın fiyatlarında artış oldu mu?

20 Nisan 2016 altın fiyatları ve altın fiyatında güncel haberler hakkında bu yazımızda ayrıntılı bir şekilde bilgi alabilirsiniz. Altın fiyatları bugünlerde bir yükselip bir düşmektedir bugün ise düşüşe geçmiştir. 20 Nisan 2016 tarihinde canlı altın fiyatlarına göre çeyrek altın fiyatı bugün 184 lira civarında alıcı bulmaktadır. Gram altın fiyatı ise bugün itibariyle 113 lira seviyesinde yer almaktadır. Bizler hafta sonuna girmeye hazırlanırken yatırımcılarını isterim altın konusunda kafaları epey karışık bugün borsada günün ilk yarısında itibaren 0,36 değer kaybederek puan düşmüş ve 85,480 olmuştur. Endeks olarak ise sürekli olarak müzayede işlemlerine ara verilen saat olan 13.00 da kadar bir önceki kapanışına göre 304 puan kaybetmiştir. Dün ise 85,784 puandan kapanmıştır bugüne ise 180.590 puan ve yüzde olarak ise 0,22 puanıyla yükselişe geçmiştir. En son olarak puanı 85.970 olmuştur. Günün ilk yarısından itibaren endeks yüzde 0,18 olarak hizmet vermektedir. Bir önceki kapanışına azalarak ise günün ilk yarısında borsa İstanbul'da yer alan ve işlem gören hisseler den 195 tanesi değer kazanmıştır. 147 tanesi ise değer kaybetmiştir. En çok işlem görmekte olan hisse senetleri ise Beşiktaş, Garanti Bankası, Halkbank, Türk Hava Yolları ve İş Bankası olmuştur.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Uluslararası piyasada ise euro/dolar değerinde 1,1270 ve sterlin/dolar değerinde ise 1,4189 düzeyinde seyir göstermektedir. İstanbul serbest piyasa yer alan dolar ise 85 liradan alıcı bulmaktadır. Euro ise 3,22 liradan alıcı bulmaktadır. Uluslararası piyasalarda ise altına bakacak olursak altının onsu 129 dolardan işlem görmektedir. Londra'da ham petrolün varil fiyatı ise 43,34 dolardan işlem görmektedir. Altın fiyatları bulunduğumuz bugünlerde geride kalan 3 haftanın ilk tam olarak en düşük fiyatını bir veri sunmaktadır. Altın fiyatları bugünlerde ve daha önceki üç gündeki düşük sonrasında ise bugün yeniden yatay bir seyir göstermektedir. Küresel listelerin ve doların değer kazanması ile beraber güvenlik varlıklara var olan talebin düşmesi nedeniyle son üç haftanın ilk haftalık üstüne bugünlerde hazırlanmaktadır. Gram altın fiyatı 113 liradan, çeyrek altın fiyatı 184 liradan, yarım altının fiyatı 362 liradan, tam altının fiyatı ise 750 liradan alıcı bulmaktadır. Altın günümüzde çok güvenilir bir liman olarak isimlendirilmektedir ve aynı zamanda dünyanın en değerli madenlerin den bir tanesidir. Altın günümüzde hem hediye hem de yatırım amaçlı kullanılmaktadır; ancak fiyatları değişmesi nedeniyle bazen alıcıya da satıcı da verdikleri paradan değer kaybı oluşturmaktadır. Altın fiyatlarını sürekli takip etmeniz gerekmektedir. Altın fiyatları hakkında internet üzerinde yer alan uygulamalar sayesinde her an bilgi sahibi olabilirsiniz. Altın fiyatını gerçek paraya çeviri uygulamaları sayesinde sizlerde altının gün içerisinde nasıl değiştiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı