Gazete Vatan Logo

20 günde 103 bin istihdam

İstihdam seferberliğiyle 1-20 Şubat arasında 103 bin kişiye iş sağlandı. Veriler, 2 milyonluk istihdam hedefi için ümit verdi

20 günde 103 bin istihdam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, istihdam seferberliğine ilişkin rakamların beklediklerinden daha iyi olduğunu söyledi.

Türkiye ile KKTC arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması, Bakan Müezzinoğlu ve KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’in katılımıyla imzalandı. Törende konuşan Müezzinoğlu, 2 ülke arasında sosyal güvenlik alanındaki işbirliği anlaşmasının 1987’de imzalandığını anımsatarak gelişen ve değişen koşullar göz önünde bulundurularak anlaşmanın güncellenmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Müezzinoğlu, istihdam seferberliği kapsamında kaç kişinin işe yerleştirildiğinin sorulması üzerine, bu yılın Ocak sigortalı sayısının bu akşam netleşeceğini belirtti. Müezzinoğlu, bu nedenle şu an için net bir sayı açıklamasının mümkün olmadığını söyledi.

Günlük olarak takip ettikleri verilerden yola çıkarak Şubat ayının 20 günlük döneminde yaklaşık 103 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyebileceğini bildiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Rakamlar beklediğimizden daha iyi. 1-20 Şubat arasında yaklaşık 103 bin kişiye istihdam sağlandı. Tahminimiz, rakamın ay sonunda 150 bin kişiye ulaşması. Yıl sonunda yaklaşık 2 milyon kişiyi istihdam etmeyi hedeflediğimiz düşünüldüğünde, Şubat ayının 20 günlük verileri hedefe ilk planda ulaşabileceğimizi gösteriyor.”

Haberin Devamı