Gazete Vatan Logo

20 bin lira veren ‘gong’u çalacak!

Borsa İstanbul’da özel günlerini kutlamak, ürün lansmanı yapmak ya da bir konuda farkındalık yaratmak isteyen şirketler de artık gong çalabilecek. Açılış gongu için paket fiyatı 20 bin lira, kapanış gongu için 25 bin lira artı KDV olarak belirlendi.

20 bin lira veren ‘gong’u çalacak!

Borsa İstanbul, dünyada da örnekleri olan uygulamayla gong törenini özel günlerini kutlamak, yeni ürünlerinin lansmanını yapmak ya da bir konuyla ilgili farkındalık yaratmak isteyen şirketlere açıyor. Ses, catering, görüntü, ışık gibi pek çok hizmetin olduğu standart gong töreni paketi 20 bin lira artı KDV’den başlıyor.

9.15 ya da 17.40’ta çalınabilir

Tüm dünyada borsa piyasalarının açılış ve kapanışları, Borsa bünyesindeki ‘gong’un çalınmasıyla ilan edilir. Zaman içinde bu sembolik işlem, bir adım öteye geçerek, ülkelerin veya şirketlerin özel gün ve kutlamalarına ev sahipliği yapmaya başladı. Borsa İstanbul da bugüne kadar halka açılan şirketlerle sınırlı olan gong törenlerini, şirketlerin ihtiyacına göre farklı paketler oluşturarak tüm tüzel kişilere açma kararı aldı. Artık şirketler, borsanın açılış saati olan sabah 09.15’te ya da 17.40’taki kapanış saatinde gong çalıp farkındalık yaratabilecekler. Borsada işlem gören şirketlerin yanı sıra halka açık olmayan şirketler, sanayi ve ticaret odaları, üniversiteler, meslek örgütleri gibi tüm tüzel kişiler, gong töreniyle birlikte ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri de Borsa İstanbul’dan satın alabilecekler.

Haberin Devamı

Wall Street para basıyor

New York Stock Exchange ve Nasdaq Borsaları uzun yıllardır gerek gong törenleri gerekse, günlük turlarla ciddi para kazanıyor. Wall Street’te 35 dolar karşılığında günlük tur bileti alabiliyorsunuz. Şayet 200 dolarınız varsa, ünlü işlem salonuna inip, broker’larla hatıra fotoğrafı da çektirebiliyorsunuz. Aynı şekilde ünlü Times Squere meydanında bulunan Nasdaq Borsası’na da yine bilet alarak girebiliyor ve daha önceden belirlenmiş alanlarda fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Hatta çekilen fotoğrafınız Nasdaq binasının dış cephesine de yansıtılıyor ve tüm Times Squere sizi izleyebiliyor. Her iki borsanın bu aktivitelerden yıllık kazancının 1 milyar doları bulduğu belirtiliyor. Kendisi bizzat halka açılma planları yapan BİST de işlem aracılık ücretlerinin dışında bu tür aktivitelerle yeni kazanç yolları arıyor.

Haberin Devamı

Seslerini Borsa’dan duyurabilirler

Konuyla ilgili bilgi veren Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, gong törenlerinin, hitap ettiği kitleye ulaşmada özellikle şirketler açısından büyük avantaj olacağını dile getirdi. Dinç, kurumların seslerini duyurmak istediği her konuda gong törenleriyle yanlarında olacaklarını söyledi. Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Direktörü Serhat Görgün de, gong törenlerini, ses, catering, görüntü, ışık gibi pek çok hizmetin olduğu standart bir paket haline getirdiklerini vurguladı. Görgün, “Bunun yanı sıra şirketlerin hayal gücüne paralel olarak fuayedeki dekoru değiştirebilirler; kapanış gongu çalacak şirketler sonrasında kokteyl verebilirler; pek çok farklılık yaratmak mümkün. Açılış gongu için standart paketin fiyatını 20 bin lira artı KDV olarak belirledik. Bu fiyat kapanış gong töreni için 25 bin lira artı KDV” dedi.