Gazete Vatan Logo

20 bin atama tamam 5 bini de yolda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin öğretmen adayının atamasını yaptı. Başvuruların yüzde 90’ı Doğu ve Güneydoğu’ya ayrıldı. Okullar açılana kadar da 5 bin öğretmen ataması daha gerçekleştirilecek

20 bin atama tamam  5 bini de yolda

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde 75 ile 85 branşta 20 bin öğretmen ataması yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ataması için Bakanlığın Başöğretmen Salonunda düzenlenen törende, öğretmen adaylarıyla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adayların yeni bir yola çıktığını dile getiren Bakan Selçuk, “Öğretmenlik bilginin ötesinde bilgelik gerektiren bir meslek. Eğer bu bilgeliği çocuklar paylaşmazsa bu kuru bir bilgi olur, kuru bilgi de çocuklarımızı zehirler” dedi.

Öğretmenliğin çok temelde bir fedakarlık, özveri mesleği olduğuna dikkati çeken Selçuk, “Eğer konfor arıyorsanız bu meslek gerçekten uygun bir meslek değil. Eğer yorulduğunuzu bitkin düştüğünüzü hissetmiyorsanız, gerçekten hakkını vermediğiniz konusunda bir şüpheye ihtiyacınız olabilir. Öğretmenin her zaman huzursuz olması lazım. Çocuğun huzuru için öğretmenin huzursuzluğu şart görünüyor” diye konuştu.

Doluluk oranı yüzde 89

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise Türkiye genelindeki öğretmen sayısının 900 bin 525 olduğunu belirterek, “Türkiye geneli öğretmen doluluk oranımız yüzde 87’den yüzde 89’a çıkacaktır” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

85 branşta 75 ile atama yapıldığını bildiren Aydoğdu, en fazla Şanlıurfa’ya öğretmen atandığını söyledi. Aydoğdu, 5 bin ücretli öğretmen atamasının da yapılacağını hatırlatarak, “Onların da mülakat işlemlerini ağustos ayında bitirmiş olacağız. 17 Eylül’de okullardan açılmadan önce 25 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Büyük sevinç
Konuşmaların ardından Bakan Ziya Selçuk, salondakilerden kura numarası için 9 ayrı rakam istedi. Belirlenen kura numarasına göre yapılan atama sonucunda salonda, ataması yapılan öğretmen adayları büyük sevinç yaşadı. Öğretmenler, mutluluklarını yakınlarıyla paylaştı.
Atamaların çoğu doğuya
Atamaya 50 bin 314 aday başvurdu, sonuçlara göre toplam 20 bin öğretmen adayının ataması gerçekleşti. Toplam kontenjanın yüzde 90’ı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere ayrıldı. Atama gerçekleştirildikten sonra Doğu Anadolu Bölgesindeki doluluk oranı yüzde 80,64’ten yüzde 89,15’e, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin doluluk oranı yüzde 78,56’dan yüzde 86,42’ye yükselecek. En çok kontenjan ayrılan illerden bazıları 3 bin 424 öğretmenin atandığı Şanlıurfa, bin 744 öğretmenin atandığı Van, bin 555 öğretmenin atandığı Şırnak, bin 449 öğretmenin atandığı Ağrı ve bin 334 öğretmenin atandığı Gaziantep oldu.

Haberin Devamı