Gazete Vatan Logo

2 yılda 4.5 milyar TL

Nef 2017’de İstanbul ve Bodrum’da 1.9 milyar TL yatırım değerine sahip 4 yeni proje gerçekleştirecek. Bu projelerle 2018’e kadar toplam 4.5 milyar TL’lik yatırım yapılacak.

2 yılda 4.5 milyar TL

Nef 2017’de 1.9 milyar TL yatırım değerine sahip konut ve akademik rezidans yatırımı gerçekleştirmeyi planlıyor. 2016’nın son çeyreğinde 1.2 milyar TL’yi bulan yatırım değeriyle Bahçelievler, Ataköy ve Sancaktepe’de 3 yeni projeyi devreye alan Nef; bu sene de Güneşli Basın Ekspres, Kandilli, Beykoz ve Bodrum Gölköy’de 4 yeni konut projesi yatırımı gerçekleştirecek. Ayrıca Sütlüce ve Dolapdere’de Novu markasıyla öğrenci evi yapacak. 2018’de ise Beykoz’da 2.6 milyar lira değerinde bir kentsel dönüşüm projesine başlayacak. Böylece 2 yıl içinde 4.5 milyar lira değere sahip proje üretilmiş olacak.

Proje öne çekildi

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, bu yıl devreye alacakları bu 4 yeni konut projesi için toplam 1.9 milyar TL yatırım yapacaklarını açıkladı. 2017’de İstanbul’da yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini kaydeden Timur, “Anadolu yakasındaki ilk projemiz olan Sancaktepe’nin gördüğü yoğun ilgi nedeniyle,Kandilli ve Beykoz’da projelerimizi 2017 yılına çektik” diye konuştu.

2017 yılı içerisinde ayrıca Güneşli Basın Ekspres’te metro hattının üzerinde yer alan bir proje geliştireceklerini açıklayan Timur, “Kağıthane ve Sancaktepe gibi yatırım değeri yüksek bölgelerde yakaladığımız başarıyı, Basın Ekspres’te de tekrarlamak istiyoruz. Hem bölgeye değer katacak hem de yatırımcısına kazandıracak bir konsept üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bodrum’da VIP satış

Nef Bodrum Yalıkavak projesinin VIP ön satışında gördüğü ilgiden çok mutlu olduklarını belirten Timur şu bilgileri verdi: “2017 yazında Nef Yalıkavak lansmanımızı yaparak projeyi genel satışa açacağız. Ayrıca, Bodrum’un en güzel ve gözde koylarından Gölköy’de denize sıfır yaklaşık 50 dönümlük bir arazide, dünyaca ünlü AW2 mimarlık ofisi tarafından tasarlanan 45 adet müstakil villa içeren Nef Bodrum Gölköy projemizde çalışmalarımızı hızlandırdık, Mayıs ayı içerisinde VIP ön satışlara başlamayı planlıyoruz. Projede ünlü tasarım markası ile de işbirliği yapacağız.”

1.3 milyar TL’lik konut sattı

2016’DA 1.3 milyar TL tutarında konut sattıklarını, “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyası kapsamında şu ana kadar 335 milyon TL’nin üzerinde konut satışı gerçekleştirdiklerini açıklayan Nef Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, şöyle devam etti: “2017’nin ilk 2 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 212 büyüyerek 420 milyon TL satış cirosuna ulaştık. Nef Ataköy Residence, Nef Bahçelievler ve Nef Sancaktepe ile İnistanbul Topkapı projelerimiz oldukça ilgi görüyor.”

Haberin Devamı

Enerjimizi yurt içine harcayacağız

Erden Timur, “2017’de enerjimizi yurt içine harcayacağız, yurt dışı yatırımlarımızı bu sene için Türkiye’ye kaydırmaya karar verdik. Herkesin olduğu gibi bizim de önceliğimiz ülkemiz” dedi. 2017’den umutlu olduklarını vurgulayan Timur, şöyle devam etti: “Memleketimiz için elbette ihtiyatlı analizler yaparak cesaretle yatırımlarımıza devam edeceğiz. Böyle bir dönemde yatırıma yönelik atılan her bir adım çok anlamlı” dedi.