Gazete Vatan Logo

2 Türk filmi festivale gidiyor

Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Film Festivali başlıyor. Türkiye'den de iki aday var

İskenderiye Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Film Festivali Başkanı Velid Seyfi, 12-19 Eylül tarihleri arasında 28'ncisi düzenlenen festivale Türkiye'den ''Unutma Beni İstanbul'' ve ''Yılan'' filmlerinin katılacağını açıkladı.

Velid Seyfi AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin iki filmle festivalde yarışacağı kesinleşti. Bu filmlerden ilki, 'Unutma Beni İstanbul' filmi, ikincisi ise eşsiz bir deneme ve çekim alanında çok önemli bir yere sahip olan 'Yılan' isimli filmdir'' diye konuştu.

Festivalde 16 filmin yarışacağı, katılımın en çok Fransa, Cezayir, Fas, İspanya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan gibi Akdeniz ülkelerinden olduğu ifade edildi.

Unutma Beni İstanbul filmi geçen ay düzenlenen 18. Uluslararası Rabat Film Festivali'nde en iyi film ödülünü aldı.

Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Film Festivali 1979'dan beri Mısır Sinema Yazarları ve Eleştirmenleri Derneği tarafından Mısır'ın İskenderiye şehrinde düzenleniyor. Türk yönetmen Selim Demirdelen, geçen sene onur konuğu olarak katıldığı festivalde en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştı. Festival, Mısır Kültür Bakanlığı ve İskenderiye Valiliği işbirliğiyle yürütülüyor.

Haberin Devamı