Gazete Vatan Logo

2'si kadın 12 terörist öldürüldü!

Tunceli ve Şemdinli'de çatışma

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Gediktepe mevkiinde sızma yapan PKK’lılarla sıcak temas sağlandı. PKK’lıların barındıkları alanlar helikopterlerle bombalandı, bazı noktalara ise özel eğitimli askerler indirildi. Operasyonda 2'si kadın 12 terörist öldürüldü.

TUNCELİ'DE JANDARMA KARAKOLU'NA TACİZ ATEŞİ

Tunceli-Ovacık arasındaki Sarıtaş Jandarma Karakolu'na dün akşam saatlerinde PKK’lılar tarafından 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla taciz ateşi yapıldı. Askerlerin karşılık vermesi sonucu çatışma geç saatlere kadar sürdü. Askeri takviye yapılması ve helikopterlerin bombalaması sonucu PKK’lılar ormanlık alana çekildiler.

ŞEMDİNLİ'DE PKK'LILAR GEDİKTEPE'YE SIZMAYA ÇALIŞTI

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi sınır kesimindeki Gediktepe mevkiinde dün gece sızma yapan PKK’lıların fark edilmesi üzerine sıcak temas yaşandı. Helikopterler PKK’lıların barındıkları alanları bombalarken, helikopterle özel eğitimli askeri birlikler indirildi. Çatışmaların yer yer sürdüğü öğrenildi.

2'Sİ KADIN 12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Valiliği, Şemdinli'deki çatışmada 2'si kadın 12 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Şemdinli ilçesi kırsalında düzenlenen operasyon kapsamında Irak sınırından Türkiye'ye giriş hazırlığında bulunan teröristler tespit edilmiştir. 'Teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2'si kadın 12 terörist etkisiz hale getirildi. 1 adet 'Doçka' marka uçaksavar, 1 adet 'Bkc' marka makineli tüfek, 4 adet kaleşnikof uzun namlulu tüfek ile bu silahlara ve RPG roket atar silaha ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir. Ayrıca bölgede 2 sığınak bulunmuş ve içindeki yaşam malzemeleri imha edilmiştir."

Açıklamanın son bölümünde operasyonların itidal, sağduyu ve hassasiyetle devam ettiği kaydedildi.

ASKERİ KONVOYUN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA

Hakkari- Çukurca karayolunun 20’nci kilometresinde, askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’lılar yola yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Patlamanın konvoyun geçişinden hemen sonra olması nedeniyle yaralanan olmazken; bir araçta küçük çaplı hasar meydana geldi.

Aynı karayolunda geçen 15 Eylül’de meydana gelen ve 4 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı bölgede, PKK’lılar bugün ikinci kez uzaktan kumandalı düzenekle bombayla saldırıda bulundu. Sabah saat 06.00’da Hakkari’den Çukurca yönüne giden ve aralarında kirpi adı verilen araçlarının da bulunduğu 20 araçlık askeri konvoyun geçişinden saniyeler sonra kablo düzenekli patlayıcı büyük bir gürültüyle inflak etti. Patlamada can kaybı ve yaralanma olmazken, konvoyda bulunun kirpi adı verilen aracının lastiği ve farlarında küçük çapta maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Patlamanın meydana geldiği Hakkari-Çukurca Karayolunda ise 2 metre genişliğinde yaklaşık 1 metre derinliğinde bir çukur oluştu. Yolda oluşan çukur nedeniyle trafik tek şeritten sağlandı. Patlama bölgesinde bulunan kablolar da dikkat çekti.

DİYARBAKIR’DA PKK’YA MİT DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

DİYARBAKIR’da MİT’in istihbari bilgileri ile İl Jandarma Komutanlığı’nın PKK’ya yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda bir sırt çantası içinde mühimmat ve doğum kontrol hapı ele geçirilirker; tarlalarla da 435 kilo esrar ve 70 bin kök kenevir bunulup imha edildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) istihbari bilgilerinin de alınarak Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nın Hazro İlçesi’nin kuzeyi Ormankaya Köyü ile Oyuklu ve Citlibahçe köyleri arasında, terör örgütü PKK/KCK’nın eylemlerinin önlenmesine yönelik dün operasyon düzenlendiğini açıkladı. Bölgedeki terör örgütü işbirlikçilerine ait esrar ekim ve saklama alanlarının da hedef alındığı operasyona karadan zırhlı araçlar, havadan da helikopterle destek verildi.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadeye ekipleri, Silvan 4’üncü Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı, Komando Timleri ve köy korucusu timlerinin de katıldığı operasyonda, PKK’lılara ait arazide gizlenmiş bir sırt çantası ele geçirildi. Çantanın içinde 7.62 mm çapında 54 Biksi makineli tüfek fişeği, 5.56 mm çapında 18 M-16 tüfeği fişeği, 1 cep telefonu, 8 büyük boy pil, 2 kutu doğum kontrol hapı bulundu.

Açıklamada, eş zamanlı gerçekleştirilen terör operasyonunun diğer bölümü olan terör örgütünün mali kaynağını oluşturan uyuşturucu ekim, üretim ve işleme alanlarına yönelik operasyanda ise 70 bin kök kenevir uyuşturucu bitkisi, narkotik köpeklerinin araması sonucu araziye saklanmış ve gömülmüş durumda 410 kilo kubar esrar, 25 kilo toz esrar, 10 kilo kenevir tohumu, 1 el terazisi ele geçirildiği belirtildi.

70 bin kök kenevirin sökülüp yerinde imha edildiği, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı