Gazete Vatan Logo

2’nci el otonun fiyatını 10 saniyede söylüyor

11 binden fazla modelin 2’nci el değerini online olarak gösteren Cardata, hizmete girdi. Sistemle araçlar 10 saniyede sorgulanırken, teknik bilgilere de ulaşılabiliyor

2’nci el otonun fiyatını 10 saniyede söylüyor

Otomotiv data şirketi Eurotax’ın geliştirdiği ‘Cardata Fiyatlandırma Modülü’ Türkiye’de hayata geçti. Eurotax, bu hizmeti ilk etapta otomobil bayileri, sigorta ile filo kiralama şirketleri, banka ve finans kuruluşlarına sunacak. Sistem Türkiye’de 11 bin 204 modelin her kilometrede güncel 2’nci el değerini online olarak gösteriyor.

Herhangi bir aracın 2’nci el değerini öğrenmek isteyen kullanıcı, bilgileri Cardata’ya girerek güncel fiyatı

10 saniye içinde öğrenebiliyor.

Fiyatlar haftalık olarak güncellenirken, 2’nci el fiyat sorgusu yapılan her modelin teknik ve donanım bilgileri müşteriye sunuluyor. Tek tek sorgulama yerine ‘online çoklu sorgulama’ da yapılabiliyor. Eurotax Türkiye Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, Türk otomotiv sektörüne çok önemli bir fiyatlandırma sistemi sunduklarının belirterek, “2’nci elde doğru fiyata ulaşabilmek her zaman büyük önem taşır. Türkiye’de bu konuda büyük bir eksiklik vardı. 2’nci elde ‘Acaba doğru fiyat mı aldım, doğru fiyat mı verdim’ her zaman tarştışılır. Biz de 11 yıldır Türk otomotiv pazarında edindiğimiz know-how ile Cardata’yı geliştirerek bu açığı kapatmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yalçın, otomobil bayilerinin takas alımlarındaki en büyük yardımcısı olan sistemin, bayilere hem zaman kazandırdığını hem de en doğru fiyata anında ulaşarak muhtemel kayıpların önüne geçtiğini kaydetti.