Gazete Vatan Logo

2'nci Abdülhamid'in torunu: Ailemizden biri siyasete girecek

Sultan 2'nci Abdulhamid'in beşinci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu, ailesinden birinin siyasete gireceğini söyledi.

2'nci Abdülhamid'in torunu: Ailemizden biri siyasete girecek

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği “Torunun Dilinden Kösem Sultan” programında güncel konulara değinen Sultan 2'nci Abdülhamid Han’ın beşinci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu, Türkiye'de ve Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar hakkındaki görüşlerini Otağ-ı Hümayun'da anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaseten kendini yalnız hissetmesinde haklı olduğunu ifade eden Nilhan Osmanoğlu, “Ben bir görüşmenizde kendisine de söyledim. 'Siz benim dedemden şanslısınız çünkü milletiniz arkanızda' dedim. O da 'Elhamdülillah' dedi. 15 Temmuz gecesi halkımız Cumhurbaşkanımıza büyük bir güç vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemize bir teröre karşı milli seferberlik çağrısı yaptı. Bundan anlayacağımız şey, yükü omuzlarımıza almaktır. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, akademisyenlerimiz genci yaşlısı tüm halkımız bu yükün altına daha fazla girmelidir. Bu bir parti görüşü gütmek değildir. İdeolojilere sıkışmadan, devletin bekası için birlik olmak gerek. Bu ülkeye bir şey olursa ortada hiçbir şey kalmayacaktır" dedi.

SİYASETE GİRECEK

Haberin Devamı

Aileden bir kişinin siyasete atılacağını belirten Osmanoğlu, "Cumhurbaşkanımız ile son görüşmemiz sonrasında aile olarak onu kesinlikle yalnız bırakmayacağımızın kararını verdik. Aile olarak biz de bir kişiyle bu siyasi oluşumun içinde olacağız. Şu anda o ismi veremiyorum ancak bu ismi biz belirledik. Cumhurbaşkanımızın bu konuda yalnız kaldığını gördük. İşte bu yüzden aile olarak bizler de O'nun yanında daha fazla olacağız" diye konuştu.