Gazete Vatan Logo

2 milyon $ bulursa serbest

ABD’de alışveriş merkezinde beş kişiyi katleden Arcan Çetin hakim karşısında suçunu kabul etti. Anneannesi Arcan’ın sevgilisinden ayrıldıktan sonra kendine gelemediğini söyledi, saldırının nedeni ise hâlâ belirsiz.

2 milyon $ bulursa serbest

ABD’nin Washington eyaletindeki bir alışveriş merkezinde beş kişinin öldürüldüğü silahlı saldırının Türk zanlısı Arcan Çetin (20), suçlamaları kabul etti. Çetin’in her bir cinayet için en az 20 yıl hapisle yargılanacağı belirtildi. Arcan Çetin’in anneannesi Servet Çetin, torununun, kız arkadaşından ayrıldıktan sonra kendine gelemediğini belirtti.

Sadece ‘evet sayın yargıç’ dedi

Cinayet zanlısı Çetin, Skagit County bölge mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Kendisine yöneltilen suçlamaları anladığını ve suçunu kabul ettiğini belirten Çetin için mahkeme 2 milyon dolar kefalet bedeli belirledi. Adana doğumlu Çetin, beş ayrı ‘birinci dereceden taammüden adam öldürme’ suçundan yargılanıyor. Associated Press (AP) ajansının haberine göre, duruşmada sadece sorulara “Evet sayın yargıç” diyerek yanıt veren Çetin, başka bir ifade kullanmadı. Arcan’ın avukatı da ne müvekkili hakkında konuştu, ne de gazetecilere açıklamada bulundu. Duruşmaya bazı kurbanların yakınları ve Arcan Çetin’in annesi ile üvey babası da katıldı. Mahkeme belgelerine göre, Çetin’e endişe bozukluğu ve depresyon teşhisi konmuştu. Çetin’in bu yüzden geçmişte ilaç tedavisi gördüğü belirtildi. Arcan Çetin’in üvey babası David Marshall da duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Çetin’in akıl sağlığıyla ilgili sorunlar yaşadığını söyledi ancak başka detay vermedi.

Haberin Devamı

Arcan’ın alışveriş merkezindeki kurbanlarının yakınları da duruşmadaydı. Arcan’ın hakim karşısında oldukça rahat görünmesine karşın kurban yakınlarının duruşma boyunca gözyaşları hiç dinmedi.

Eski sevgili ifade verdi

Çetin’in ABD’yi şoke eden bu saldırıyı neden gerçekleştirdiği halen bilinmiyor. Zanlının cinayetleri niçin işlediğine ilişkin soruşturmanın sürdüğü ve henüz hiçbir ihtimalin dışlanmadığı açıklandı. Reuters’a konuşan bir yetkili, Çetin’in herhangi bir radikal dinci terör örgütü ya da kişiyle bağlantısı olduğuna dair kanıt bulunmadığını söyledi. Çetin’in eski kız arkadaşının, saldırının gerçekleştiği mağazada çalıştığı iddiası ise yalanlandı. Çetin’in eski sevgilisi Molly Bridges, polise verdiği ifadede, geçmişte bir Macy’s mağazasında çalıştığını ancak bu şubenin Cascade Alışveriş Merkezi’nde olmadığını belirtti.

Haberin Devamı