Gazete Vatan Logo

1000 TL yardım evreler mi dağıtılacak, ne zaman yatıyor? TC kimlik no ile sosyal yardım nasıl sorgulanır, başvuru formu doldurmak gerekiyor mu?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 milyon aileye 1000 TL yardım yapılacağının duyurulmasının ardından cevap aranıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1000 TL yardımın otomatik olarak bakanlık tarafından belirleneceğini de duyurdu. Öte yandan corona virüsü nedeniyle PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla kararlaştırılan hak sahiplerine kendi evlerinde yapılacak. 1000 TL yardım evreler mi dağıtılacak, ne zaman yatıyor? TC kimlik no ile sosyal yardım nasıl sorgulanır, başvuru formu doldurmak gerekiyor mu?

1000 TL yardım evreler mi dağıtılacak, ne zaman yatıyor? TC kimlik no ile sosyal yardım nasıl sorgulanır, başvuru formu doldurmak gerekiyor mu?

2 milyon aileye 1000 TL destek başvurusu e-devletten nasıl sorgulanır? Devletin verdiği 1000 TL yardım kimlere verilecek? Corona virusü kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 milyon 111 bin haneye sosyal yardım desteği vereceğini duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber verdikleri destek paketi 1 Nisan’da başladı. Corona virüsü nedeniyle bakan başvuruların fiziki gerçekleştirilmediğinin de altını çizdi. Hanelere destek paketi T.C. numaralarına PTT kanalıyla gönderecekti. PTT iş yerlerinde sosyal mesafe kuralının uygulanamaması nedeniyle, sosyal yardım ödemelerinin 3 Nisan'dan itibaren PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla kararlaştırılan 5 gün içinde hak sahiplerine kendi ikametlerinde yapılacağı bildirildi.

2 MİLYON AİLEYE 1000 TL DESTEK BAŞVURUSU 1 NİSAN’DA BAŞLADI!

Başvuruların otomatik olarak bakanlık tarafından yapıldığı sosyal yardım için ödemeler, 1 Nisan'da başladı. Başvurular PTT üzerinden gerçekleşecekti ancak yardımlar PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla kararlaştırılan 5 gün içinde hak sahiplerine kendi ikametlerinde yapılak.

Haberin Devamı

Sosyal yardımdan, halihazırda 2022 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım alan bazı vatandaşlar yararlanmış olacak.

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi d e Devlet sistemi üzerinden yapılır.

SOSYAL YARDIM SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

ÖDEMELER TC KİMLİ NUMARASI İLE YAPILACAK

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,

1 ve 6 olanlar 2'sinde

2 ve 7 olanlar 3'ünde

3 ve 8 olanlar 4'ünde

4 ve 9 olanlar 5'inde

PTT Kartı olan vatandaşlarımız 1.000 TL'lik desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebiliyor.

Bakan Selçuk, 1000 TL sosyal yardım hakkında şu ifadelerde bulundu:

Haberin Devamı

"Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile beraber bir sosyal destek paketimiz var. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İnşallah diğer fazları da gelecek. Bunun birinci fazında biz, 2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek sağladık. İlk ödemeleri de 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Koronavirüs etkilerini de düşündüğümüz için kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunları, bütün hanelerimizin T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceğiz. 2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız inşallah."

DEVLETİN VERDİĞİ 1000 TL YARDIM KİMLERE VERİLECEK?

- 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya

- 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun

Bu Kanunlar kapsamında halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım

(Yaşlı Aylığı,

Engelli Aylığı,

Engelli Yakını Aylığı,

Silikozis Aylığı,

Haberin Devamı

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Öksüz Yetim Yardımı,

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı,

Şartlı Eğitim Yardımı,

Şartlı Sağlık Yardımı,

Çoklu Doğum Yardımı,

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacaktır.