Gazete Vatan Logo

2 milyar TL’lik promosyon

24 Haziran’da yapılacak erken seçimler, birçok sektörü hareketlendirdi. Şapka, kalem, rozet, tişört ve çikolata gibi promosyon ürünler için hazine yardımıyla birlikte adayların cebinden 2 milyar TL çıkacak.

2 milyar TL’lik promosyon

24 Haziran seçimleri promosyon ürünleri olmak üzere birçok sektörde hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Partilerin hazine yardımı ve milletvekili aday adaylığı başvurularından elde ettiği gelire dikkat çeken Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler, bu meblağa adayların şahsi harcamaları da eklendiğinde 2 milyar liralık seçim harcamasının ortaya çıkmasının beklendiğini söyledi. Güler, bu kapsamda promosyon harcamaları için ayrılması beklenen tutarın 500 milyon lira olduğunu aktararak, “Bayrak üretiminde yüzde 200 artış yaşanıyor ve taleplere 3 vardiya çalışılsa da yetişilemiyor. Aynı durum, araç ve bina giydirmeleri, poster-afiş ve şapka üretimi ve ithalatı yapan firmalar için de geçerli” dedi. Güler, gözde promosyon ürünlerinin bu yıl da şapka, kalem, rozet, tişört, çikolata ve önlük olduğuna işaret etti.

Takım elbise satışı % 10 arttı

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş da seçim döneminde takım elbise satışlarının yüzde 10 civarında artmasının beklendiğini söyledi. Ancak promosyoncular yeterli vakit olmamasından şikayet ediyor.

Haberin Devamı