Gazete Vatan Logo

2 milyar liralık imza

Emlak Konut, Bizim Mahalle projesinin ikinci etap ihalesini kazanan Dağ Mühendislik ile imzaları attı. 2 milyar TL gelirin taahhüt edildiği projede, arsa payı olarak 551 milyon TL Emlak Konut GYO’nun olacak

2 milyar liralık imza

Emlak Konut GYO’nun İstanbul Küçükçekmece’deki ‘Bizim Mahalle’ adını verdiği

1 milyon metrekarelik arazisinin 118 bin metrekarelik bölümünü kapsayan ikinci etap ihalesini kazanan Dağ Mühendislik ile imzalar atıldı. Geçtiğimiz ay yapılan ihalede Dağ Mühendislik, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 2 milyar lira, Emlak Konut payı olarak 551 milyon lira taahhüt ederek ipi göğüslemişti.

Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, “Özlenen mahalle sıcaklığı için bugün ilk imzalarımızı atıyoruz” dedi. Yetim, insan ve şehir odaklı yaklaşımla yatay mimarinin hakim olacağı projenin bulunduğu bölgeye değer katacağını belirtti.

Ertan Yetim, yaptıkları yatırımlarla Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, “2017 hedeflerimizi açıklarken bu yıl için 10 milyar liralık ihale yapacağımızı belirlemiştik şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz 9 dev ihale ile yaklaşık 13.2 milyar liralık değere ulaştık. Atılacak tüm adımları ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

8 bin konut tamamladı

Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ, bugüne kadar Dağ Mühendislik olarak 8 bin konutun inşasını tamamladıklarını belirtti. Dağ, “Şu anda halen Emlak Konut güvencesiyle Tual Bahçekent ve Tual Adalar projelerinin inşasını sürdürüyoruz. Biz yatırımlarımızda her zaman ülkemize olan güvenimizi öne koyarak hareket ediyoruz. Bu ihalede ve bundan sonra katılacağımız ihalelerde de bu anlayışla hareket edeceğiz” dedi.