Gazete Vatan Logo

2 milyar dolarlık rekor boşanma davası

Chelsea’nin sahibi 19 milyar dolar serveti olan Rus işadamı Roman Abramoviç, 16 yıllık eşi İrina ile yollarını ayırdı. İrina’nın 2 milyar dolar aldığı boşanma, dünyanın en pahalı boşanması oldu

Dünyanın 16’ncı, Rusya’nın ise en zengin adamı olan 18.7 milyar dolar servetin sahibi Roman Abramoviç, kendisinden 15 yaş küçük sevgilisi için 16 yıllık eşi ve 5 çocuğunun annesi İrina Abramoviç’ten boşandı. Abramoviç’in sözcüsü John Mann, Rusya’da boşanan çiftin çocuklar ve mal paylaşımı konularında da anlaşmaya vardıklarını belirtti. Mann, prosedürden başta Chelsea futbol kulübü olmak üzere Abramoviç’in mesleki kazançlarının etkilenmeyeceğini söyledi. Sözcü, boşanma tazminatı konusunda resmi açıklama yapmadı. Ancak İngiltere’de dava açmayı planlayarak Abramoviç’in servetinin yarısını almayı planlayan İrina’nın, anlaşma sonucu en az 2 milyar, en fazla 10 milyar dolar aldığı belirtiliyor.

Paparazziler yakaladı
Dünyanın en pahalı boşanmasının arkasında ise 25 yaşında bir genç kız bulunuyor. Abramoviç’in, yakın arkadaşı milyarder işadamı Alexander Zhukov’un kızı Daria ile ilişkisi 5 ay önce ortaya çıkmıştı. İrina, İngiliz News of The World gazetesinde yayınlanan haberden sonra Londra’nın en ünlü boşanma avukatlarıyla görüşmeye başladı. Önceki gün Daria ve Abramoviç’i Paris’te başbaşa çekilen fotoğrafları ise boşanmanın açıklanmasında en büyük etken oldu. Fransız paparazziler tarafından yeni çekilen fotoğraflarda Abramoviç ve Daria, Paris’te Seine Nehri kenarında yürürken görülüyordu. Çiftin, geceliği 3 bin dolar olan Fouqeut Barrieres Hotel’de kaldığı öne sürüldü. Fotoğraflar İngiliz basınına yansıdığında Daria’nın avukatları, görüntülerin yayınlandığı takdirde yasal işlem başlatacakları açıkladı. Bunun üzerine gazeteler, fotoğrafları yayınlamadı. Ardından da Abramoviç’in sözcüsünden boşanma açıklaması yapıldı. Rus işadamının Daria ile ilişkisini bir ay içinde kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Rus milyaderin manken kızı
Rus tenisçi Marat Safin’in eski sevgilisi olan Daria Zhukova, Rusya’nın en gözde kızlarından biri. Abramoviç ve Daria, geçen yıl Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi maçının oynandığı Barcelona’da tanıştı. Moskova’da doğan Zhukova, babası Alexander Zhukov, sahibi olduğu petrol şirketleri nedeniyle zenginleşince ailesiyle birlikte Londra’ya taşındı. Londra’daki London College Üniversitesi’nde tıp okudu. Part time mankenlik yapan Zhukova’nın kendi tekstil firması da var.

Para için değil aşk için evlendi
Babasını küçük yaşta kaybeden İrina , garson annesine destek olmak için 20 yaşında Aeroflot’ta hostesliğe başladı. İlk karısı Olga’dan boşanan Abramoviç’le de bu sayede tanıştı. Çiftin tanıştığında, Roman, ikinci el araba lastiği ve plastik ürünler satarak hayatını kazanıyordu. İkili 1991’de evlendikten sonra İrina’nın annesine ait 2 odalı evde yaşamaya başladı. Ancak Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra özelleştirmeden aldığı petrol ve doğalgaz şirketleri onu milyarder bir işadamına dönüştürdü. 5 çocuğa sahip çift 2003’te Londra’ya taşındı. İrina’nın alışveriş dışında bir hobisi olmadığı belirtiliyor.

İki Maybach’ten biri İrina’nın oldu
Roman Abramoviç’in 18.7 milyar dolarlık servetinin yaklaşık 12 milyar doları nakitten oluşuyor. Diğerleri ise gayrimenkul ve hisse senedi. İşte Abramoviç’in mal varlığının bir kısmı

* İngiltere, Paris, St.Tropez ve Moskova’da malikaneler. Toplamı 130 milyon dolar

* 142 milyon dolar değerinde özel denizaltısı olan ve kurşun geçirmez camlı yat. Sadece çalışanlarının kullandığı 100 milyon dolarlık yat.

* 120 milyon dolar değerinde özel Boeing 767 jet. 56 milyon dolarlık küçük jet. 70 milyon dolarlık iki helikopter.

* Karısının ve kendinin kullandığı özel yapım 4 milyon dolarlık 2 adet Mercedes Maybach.

Dünyanın en pahalı boşanmaları
* Rupert & Anna Murdoch 1.7 milyar dolar.
* Adnan & Süreyya Kaşıkçı 874 milyon dolar.
* Craig & Wendy McCaw 460 milyon dolar.
* Neil Diamond & Marcia Murphey 150 mil yon dolar.
* Steven Spielberg & Amy Irving 100 milyon dolar.

Haberin Devamı