Gazete Vatan Logo

2 general 5 saatlik sorgunun ardından serbest kaldı

Sabah saatlerinde adliyeye gelerek sorgulandılar

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube’de yapılan aramalar sonucu ele geçirilen ve Balyoz Planının devamı yönünde olduğu iddia edilen belgelerle ilgili Tümgeneral Hüsnü Can Teler, Tuğgeneral Abdullah Kılıçaslan, Hava Pilot Kurmay Albay Osman Başıbüyük ve ismi açıklanmayan bir muvazzaf asker Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi ’ne geldi. Sabah saatlerinde adliyeye gelen askerler soruşturma savcısı Hüseyin Ayar tarafından sorgulandı. Askerler yaklaşık 5 saatlik sorgularının ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Günlüklerde vardı

Tümgeneral Teler’in ismi, Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen Darbe Günlükleri’nde de geçmişti. Teler isminin günlüklerde geçen kısmı şöyle: “Teler ziyarete geldi. Önceleri çekingendi ama kendisini cesaretlendirdim, konuşmaya başladı. Genelkurmay Başkanı’nın ( Özkök) şahsına karşı bir tepkisi olduğunu, dinci kesimlere kendisine yaraşır bir şekilde tepki vermediği gibi adeta onlarla işbirliği yaptığını ve Çetin Doğan Paşa ile Hurşit Tolon Paşa ’nın çok rahatsız olduklarını ve kendi aralarında bir şeyler yaptığını,benim de onlarla görüşmemi ima etti. ” Tuğgeneral Kılıçaslan ’ın ismi ise 2005’te Ankara ’da ABD elçiliğinde yapılan 11 Eylül’ü anma töreninde gösterdiği tepki ile gündeme gelmişti. ABD Büyükelçisi Maslahatgüzarı McEldowney konuşmasında “Türkiye halkı” ifadesini kullanınca Kılıçaslan, “Türkiye’de Türkiye halkı yoktur. Bunu lütfen düzeltin. Yanlış yapmayın. ” demişti.

‘Ben sanığa soruyorum avukat hanım atlıyor’

Balyoz Davası’nda Savcı Savaş Kırbaş, sanık Ahmet Zeki Üçok’a sorduğu soruya avukat Şule Nazlıoğlu Erol’un müdahale etmesine sinirlendi. Savcı Kırbaş’ın, ’Ben sanığa soru soruyorum avukat hanım atlıyor?’ sözleri üzerine Avukat Erol ve bazı avukatlar savcının bu sözlerine tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken’in savcının sözlerinin uygun olmadığını söylemesi üzerine duruşma salonundaki gergin ortam yatıştı.

Haberin Devamı