Gazete Vatan Logo

2 daireyi soydular, 2 cipi çaldılar, serbest kaldılar

Sarıyer ve Silivri’deki evlerinden hırsızlık yapılan ve iki lüks cipi çalınan mağdurlar, gözaltına alınan 3 şüphelinin serbest kalması üzerine şoke oldu

İstanbul Sarıyer’de, 6 Şubat’ta Nadir Ö.’nün evine giren hırsızlar, evdeki para ve değerli eşyaları aldıktan sonra çaldıkları kontak anahtarıyla, Nadir Ö.’ye ait Audi Q7 marka ciple kaçtı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayın ardından çalışma başlattı. Araştırmalar sürerken, 3 Mart gecesi benzer bir hırsızlık daha yaşandı. Silivri’de Halil K.’nın evine giren hırsızlar, çaldıkları eşyaları Halil K.’ya ait Porsche marka cipe koyarak kayıplara karıştı. Uyandığında soyulduğunu anlayan Halil K. cipini de bulamayınca soluğu emniyette aldı. Polis iki olayı da aynı kişilerin yaptığını belirledi. Şüphelilerin kimlikleri tespit edilince Esenyurt’ta bir adrese baskın düzenlendi. Aranan üç şüpheli gözaltına alındı. Silivri’den çalınan Porsche marka cip sokakta park halinde bulundu. Çevredeki aramalarda diğer ciple ilgili bir iz bulunamadı.

Parka bırakmışlar

Gözaltına alınan Hasan A., Hüseyin K. ve Burhan İ. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüpheliler, çaldıkları diğer cipin Küçükçekmece’de bir otoparkta olduğu dile getirdi. Belirtilen adrese giden sivil ekip, Audi marka aracı elleriyle koymuş gibi buldu. Hırsızların genelde lüks araçları, gerçek değerinin 20’de bir fiyatına, oto parçalayan şebekelere sattıkları ya da il dışına gönderdikleri öğrenildi. Son dönemde, oto parçalayan şebekelere yapılan baskınlar sayesinde, hırsızların araçları satacak kişileri bulmakta zorlandığı vurgulandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 kişi, sevk edildikleri adli makamlarca, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Şüphelilerin bırakılması, soyulan vatandaşları şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı