Gazete Vatan Logo

2 canlı bomba hala aranıyor!

Ankara saldırısını yapanlardan biri, 3 canlı bomba ile Türkiye'ye geldi

2 canlı bomba hala aranıyor!

Ankara’da 10 Ekim günü “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” öncesi 102 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının faillerinden birinin, 20 Temmuz’da 33 kişinin ölümüne neden olan Suruç saldırısını düzenleyen Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün yakını olduğu kesinleşti. Ancak diğer canlı bombanın kimliğini belirleme çalışmaları devam ediyor. Cesetten geriye yarım bir bacak ve parçalanmış halde bir kafatası kaldığı belirtiliyor. Kafatası üzerine plastik yüz giydirme işlemi yapıldığı ancak buna rağmen canlı bombanın kimliğine ulaşılamadığı öğrenildi. Canlı bombanın cesedinden alınan parçaların, MİT ve emniyetin arşivinde bulunan 16 kişilik canlı bomba listesinde yer alan şüphelilerin ailelerinden alınan DNA örnekleriyle de eşleşmediği için yabancı olduğu ihtimali ağırlık kazandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, söz konusu kanlı terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombaların bağlantıları, kim ya da kimlerle temas kurdukları detaylı olarak araştırıldı. Bu kapsamda, eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında incelemeler devam ederken önemli bir bulguya ulaşıldı. Canlı bombalardan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün yakınının, Suriye’den Türkiye’ye 3 yabancı ile birlikte geçtiği tespit edildi.

AYNI ARAÇLA GELMİŞLER

Haberin Devamı

Bunlardan birisi canlı bomba ile birlikte Ankara’daki saldırıyı gerçekleştirdi. Alagöz ile birlikte Türkiye’ye girdiği kaydedilen diğer şahısların da canlı bomba olabileceği değerlendiriliyor. Bu nedenle polis, her yerde o şüphelileri bulmak için detaylı bir çalışma yürütüyor.

Alagöz ile diğer canlı bombanın Gaziantep’ten Ankara’ya aynı araç içerisinde geldikleri tespit edildi. Canlı bombaların Ford marka aracın içinde olduğu, Citroen marka başka bir aracın ise öncülük yaptığı belirlendi. Sürücüsü yakalanan bu aracın yolda alınan güvenlik önlemlerine karşı kullanıldığı üzerinde duruluyor. Canlı bombaların içinde bulunduğu aracı kullanan ve saldırının tüm ayrıntılarını bildiği düşünülen sürücünün yakalanması için Gaziantep ve Şanlıurfa’da operasyonlar sürüyor.

Canlı bombaların, hazırlık yaptıkları ve taksiyle ayrıldıkları Gökkuşağı Caddesi’nin paralelinde bulunan Konya Yolu (Mevlana Bulvarı) üzerindeki Mevlana Kapı’nın yakınında sabah saat 08.30 sıralarında indikleri kaydediliyor. Öte yandan polis, canlı bombaların güzergâhında bulunan benzinliklerdeki kameraları da incelemeye aldı. Yapılan aramalarda canlı bombaların kullandığı 2 araç da bulundu. (Habertürk)

Haberin Devamı