Gazete Vatan Logo

2 bin yıllık gladyatör miğferi

İSTANBUL polisinin yaptığı operasyonlarda, Avrupa’ya kaçırılmaya çalışılan 2 bin yıllık bronz döküm gladyatör miğferi başta olmak üzere çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

2 bin yıllık gladyatör miğferi

İSTANBUL polisinin yaptığı operasyonlarda, Avrupa’ya kaçırılmaya çalışılan 2 bin yıllık bronz döküm gladyatör miğferi başta olmak üzere çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Bakırköy, Fatih ve Şişli’de 27 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında yapılan operasyonlarda, Anadolu’dan Avrupa’ya kaçırılmak üzere İstanbul’da bulundurulan çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Arkeologlarla yapılan incelemede, ele geçirilen tarihi eserler arasında Selçuklu dönemine ait bir havan ve tokmağı, 21 kapı kilidi ve bir yüzük, Osmanlı dönemine ait aşure kabı, Roma dönemine ait 2 bin yıllık bronz döküm gladyatör miğferi, Memluk dönemine ait üzeri işlemeli 14 kazan ve bir alem başı, Safevi dönemine ait dört miğfer ve üç kalkan, üzerinde İbranice yazı bulunan üç bronz levha, Antik Yunan, Roma ve İslami dönemlere ait 21 sikke, yaklaşık 700 yıllık olduğu değerlendirilen ve üzerine Tevrat’a ait yazıların olduğu toralar, yüzükler, tokalar, mühür örnekleri olduğu tespit edildi. Toplam 237 parça tarihi eserin ele geçirildiği operasyonda 5 kişi yakalandı.

Haberin Devamı