Gazete Vatan Logo

2 bin yıllık Afrodit heykeli ele geçirildi

Aralarında Roma Dönemi’ne ait 2 bin yıllık Afrodit Heykeli ve 13 parça tarihi eseri polise 1 milyon liraya satmaya çalışan 2 kişi yakalandı.

2 bin yıllık Afrodit heykeli ele geçirildi

İstanbul polisi ellerindeki tarihi eserleri satmaya çalışan 2 şüpheli ile ilgili bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Sivil polis ekipleri kendilerini koleksiyoner olarak tanıtarak 2 şüpheli ile görüşme sağladı. Şüpheliler, ellerinde Roma Dönemi’ne ait bir Afrodit Heykeli, 7 gözyaşı şişesi, 2 şarap kabı, 2 küp ve bir prensese mezar hediyesi olarak yollanan cam levha olduğunu belirterek toplam 13 parça eser karşılığı 1 milyon lira talep etti. Sivil polis ekipleri tarihi eserleri görerek incelemek isteyince şüpheliler kısa sürede tarihi eserleri getirdi. Bunun üzerine polis ekipleri, şüpheliler A.Ş.(50) ve Y.Z’yi(44)gözaltına aldı. Müteahhitlik yaptığı öğrenilen A.Ş.’nin ilk ifadesinde tarihi eserleri sattığı bir daire karşılığında başkasından aldığını söylediği iddia edildi. Tarihi eserler, yapılacak çalışmaların ardından İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne teslim edileceği öğrenildi.

Paha biçilemiyor

Tarihi eserleri inceleyen uzmanlar, yaptığı ilk incelemede Afrodit Heykeli’nin 2 bin yıllık olduğu ve paha biçilemediğini belirtti.

Haberin Devamı