Gazete Vatan Logo

2 bin kuaförlük zincir kuracak

Avrupa’da 10 ülkede marka olacak

Kuaförler için saç boyama, bakım ve şekillendirici ürünler üreten Adnan Akat Kozmetik, ürettiği 800’e yakın ürün ile güzellik devlerini geride bıraktı. 20’den fazla ülkeye ihracat yapan şirketin yeni hedefi marka olmak ve Türkiye’de kuaför zinciri kurmak. Aralarında Almanya, İngiltere’nin de olduğu 10 ülkeyi hedef seçen Adnan Akat, franchise vererek 2 bin salona ulaşmayı planlıyor. Kuaförlerde Türkiye’nin en ünlü 5 kuaförünün hazırlayacağı eğitim sistemi kullanılacak, sertifika alamayan salon açamayacak.

Adnan Akat, Türkiye’ye 30 yıl önce ilk deodorant dolum ve parfüm makinelerini getirerek, kozmetik üretimine öncülük eden aile şirketinden ayrılıp 2007 yılında kendi adıyla şirketini kurdu. Kuaförler için saç boyama, saç bakım ve saç şekillendirici ürünler üretmeye başlayan Adnan Akat Kozmetik, Çatalca’daki fabrikasında ürettiği 800’e yakın ürün ile global güzellik devlerini geride bıraktı ve kendi deyimiyle Türkiye’de kuaför sektöründe liderliğe ulaştı. Dünyada bu kadar çok çeşidi tek çatı altında üreten 2-3 kozmetik fabrikasından birine sahip olan şirket, Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’ne 20’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Adnan Akat’ın yeni hedefi marka olmak ve Türkiye’de kuaför zinciri kurmak. Aralarında Almanya, İngiltere’nin de olduğu 10 ülkeyi hedef olarak seçen şirketin kuracağı kuaför zincirinde Türkiye’nin en ünlü 5 kuaförünün hazırlayacağı eğitim sistemi kullanılacak. Hedef 2 bin kuaför salonu yaratmak.

Dünyada marka olmak istediğini söyleyen Adnan Akat Kozmetik’in Başkanı Adnan Akat, “Dünyada artık marka savaşı var. Günümüzün sömürge anlayışı tüketicinin beynine markayı oturtmak. Biz de marka yaratmak, kadınların beynine girmek istiyoruz.

İhracatımız 2 milyon dolara ulaştı. Almanya, Fransa, Hollanda, Kuzey Afrika, Körfez ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerine ihracatımız var. Şimdi kendimize Almanya, İngiltere, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerin de yer aldığı 10 hedef pazar seçtik. Bu ülkelerde marka olacağız ve ülkemiz için katma değer yaratacağız” dedi.

Türkiye’de kuaförlerde en fazla satış adedine ulaşan marka olduklarına da değinen Akat, saç şekillendirici ve bakım grubunda 4 milyon, boya grubunda 5 milyon adet satış hedefleri olduğunu vurguladı. Bu yılı 55-60 milyon lira ciroyla kapatacaklarını belirten Akat, 2013 hedeflerinin en az 100 milyon lira ciro olduğunu ifade etti. Akat, kuaför zinciri kurma planlarını ise şöyle anlattı: “Türkiye’nin en ünlü 5 kuaförü ile eğitim sistemimizi hazırlıyoruz. Ürünlerimiz hazır. Konsept bir salon için görüşüyoruz. 2013 yılında 4-5 salonla başlamayı, nihayetinde 2 bin salona ulaşmayı planlıyoruz. Franchise vereceğiz ama eğitim sertikamızı alamayan salon açamayacak.”

Yerli malı deklerasyonu hazırlıyor

Türkiye’nin dünya markası yaratmak için kozmetik gibi kârlılığı çok yüksek sektörlere yönelmesi gerektiğini savunan Adnan Akat, yerli malı kullanımının önemine de değindi. Akat, “Kuaförlere yönelik bir deklerasyon hazırlıyoruz. Yerli ürün kullanıp satmalarını isteyeceğiz” diye konuştu.

Ünlüler marka yüzü olacak

Global markaların rekabeti zorlaştıran tavrı ve yüksek raf maliyetleri yüzünden kuaför kanalında büyümeyi seçtiklerini belirten Adnan Akat, interneti potansiyeli en yüksek satış kanalı olarak gördüklerini vurguladı. Akat, moda ve güzellik dünyasının ikonlarından Ivana Sert’in de marka yüzleri olacağını belirtti.

Daha deri daha deli!

DERİSHOW, 2012/2013 Sonbahar&Kış koleksiyonunu daha deri, daha deli tasarladı. Deri tasarımlarda uzun/kısa yelek ve montlarla deri takımlar geri dönüyor. Mat ve parlak detayların bir arada kullanıldığı rugan gardıroplarda tekrar yerini alıyor. Lycra deriler, hareketli dokulu lycralar, lycra süetler kadın siluetini sarıyor. Bordo, ateş kırmızısı, siyap, kahve çekirdeği ve mücevher renkleri olan yakut, zümrüt, ametist dikkat çeken renkler...

Şık adımlar

BÜNYESİNDE BCBGeneration, Jessica Simpson, Vince Camuto, ve Arturo Chiang gibi markaları bulunduran Vepa’62, 2012 Sonbahar/Kış koleksiyonu ile iddialı. Topuklu ayakkabı tutkunlarının vazgeçemedikleri platformlu bot modellerinin geniş yer bulduğu koleksiyonda sezonun trendi sivri burunlu ve platformlu ayakkabılar çeşit çeşit renkleri ile dikkat çekiyor.

Hayatın her anında ayağınızda

DAYMOD, 2012-13 koleksiyon çekiminde kadınların özel anlarından yola çıkarak farklı zamanlar ve farklı yaşlara özel bir koleksiyona imza attı. Tara PR Genel Koordinatörü Beşir Tulu Halbuni “Daymod olarak hayatın her anına özel çoraplar üretiyoruz. Daymod’un hayatın her anında kadınların yanında olduğunu göstermek adına bu yılın konseptini belirledik” dedi. 15 yeni desenli model ile sezona iddialı giren Daymod koleksiyonunda çocuklar için de 10 yeni model var. Türkiye’de ilk kez üretilen nakışlı çoraplar, genç kızlara özel baskılı modeller, leopar desenli çorap ve taytlar, kışlık file colosio çoraplar öne çıkan ürünler...

Haberin Devamı