Gazete Vatan Logo

2 bin kişi uğurladı!

Jandarma Komando Er Tuncay Can'ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Komando Er Tuncay Can'ın cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

2 BİN KİŞİ UĞURLADI

Bekar olan 21 yaşındaki Tuncay Can'ın cenazesi merkeze bağlı Çokyaşar Köyü'ndeki Çokyaşar Elbistanlılar İlköğretim Okulu bahçesine getirildi. Törene, Vali Şükrü Kocatepe, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, şehit yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

ANNE TÜRKÇE-KÜRTÇE AĞITLAR YAKTI

Baba 60 yaşındaki Sadık Can ile annesi 58 yaşındaki Sultan Can yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Baba Sadık Can, metanetli görünmeye çalışırken, anne Sultan Can ise Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. 2 kadın subayın eşlik ettiği Sultan Can, "Oğlum bu ölüm sana yakışmadı. Karıncaya bile basmazdı. Benim canım yandı. Başkalarının canı yanmasın. Bu acılar bitsin. Anneler böyle ağlamasın. Gençlerimiz ölmesin" diye ağıt yaktı.

11 kardeşin en küçüğü olan şehit Can'ın cenazesini Alevi dedesi Mazlum Güler kıldırdı. Güler, acıların bir an önce son bulmasını istedi. Cenaze daha sonra götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı