Gazete Vatan Logo

2 bin gencin teknoloji yarışı

İstanbul Yeni Havalimanı’nda 20-23 Eylül’de düzenlenecek TEKNOFEST için geri sayım başladı. Yarışmalara 750 takım ve 2 binden fazla genç katılacak. TEKNOFEST, Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunacak.

2 bin gencin teknoloji yarışı

Türkiye’nin havacılık ve uzay bilimleri alanında sahip olduğu önemli tecrübe ve geçmişten ilham alan, TEKNOFEST 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenecek. Festivalde düzenlenecek yarışmalara 750 takım ve 2 binin üzerinde genç katılıyor.

Festivale sayılı günler kala Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde etkinliğe destek veren tüm paydaş kuruluşlar Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında bir araya geldi. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’in Milli Teknoloji Hamlesi’nin gerçekleşmesinde çok önemli bir role sahip olduğunu belirterek, “TEKNOFEST’te 14 farklı kategoride yarışan ülkemizin kıymetli cevherleri olan 2 bin gencimiz gelecekte bu dönüşümün liderleri olacak” dedi.

Özellikle ‘beyaz şapkalı hacker’ yarışmasına çok fazla ilgi gösterildiğini ifade eden Bayraktar, teknoloji yarışmalarına olan ilginin yıldan yıla artacağı öngörüsünde bulundu.

Siber mücadele

Bayraktar, en az 250 bin kişinin İstanbul’dan, 10 binlerce gencin şehir dışından ve birkaç bin kişinin de yurt dışından TEKNOFEST’e katılacağını aktararak, “Çok büyük merak uyandırdığını söyleyebiliriz. Bizim nihai hedefimiz, 20-23 Eylül’de TEKNOFEST’in, bu merakı havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında özellikle genç nesillerde tutkuya dönüştürmesi. Bunu başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ‘HackIstanbul 2018 CTF’ ile Türkiye, dünya çapında bir yarışmaya ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü hackerların da aralarında bulunduğu 2 bine yakın katılımcı büyük bir mücadelenin parçası olacak.

Siber güvenlik alanında en büyük otorite olarak kabul edilen APWG, ISSA ve ISACA’nın yönetim kurulu başkanlarının ana konuşmacı olarak katılacağı bu büyük mücadeleyi yerinde izlemek üzere Avrupa Birliği Siber Güvenlik Konseyi de (ECSO) TEKNOFEST’te yer alacak. Dünya çapında yüzlerce ülkeden binlerce hacker yeteneklerini sergilemek üzere bir araya getirecek.

5 farklı alanda 200 girişim
Türkiye’nin startup/teknoloji girişimleri için bölgesel bir merkez olma hedefine yönelik önemli bir adım olan Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Türk girişimciler ve yatırımcılarla uluslararası teknoloji girişimleri ve yatırımcılarını bir araya getiriyor. 5 farklı alanda başvuruların kabul edildiği Take-Off kapsamında, katılmaya hak kazanan teknoloji girişimleri, kendi kategorilerinde yer alan diğer girişimlerle yarışacak. “Enerji ve Çevre Teknolojileri”, “Sağlık”, “Lojistik, Uzay Teknolojileri ve Savunma” “Eğitim Teknolojileri” ile “Tarım ve Gıda Teknolojileri” alanlarında her kategoride 40 girişim olmak üzere toplam 200 girişim yarışacak. En başarılı 15 yabancı girişim, bir yıl boyunca İstanbul’da ücretsiz ofis desteğinin, en başarılı 10 Türk girişim bir hafta boyunca Silikon Vadisi’nde StarCamp eğitimi ödülünün sahibi olacak.
En iyi drone’u kim uçuracak?
TEKNOFEST, dünyanın en hızlılarının yarışacağı World Drone Cup’a (Dünya Drone Kupası) ev sahipliği yapacak. World Drone Cup organizasyonuna 25 ülkeden toplam 64 sporcu katılacak. Dünyada ilk defa en fazla ülkenin katıldığı yarışma rekorunu kıracak olan WDC, 250 km hıza ulaşabilen drone’lar ile dünyanın en iyisini belirleyecek.

Haberin Devamı