Gazete Vatan Logo

2 bin 500 teknikere istihdam sağlayacak

Türk Telekom, İŞKUR ile imzaladığı protokol kapsamında 2 bin 500 tekniker alacak. Adaylar, işbaşı eğitim programlarından yararlanıp ardından istihdam edilecekler

2 bin 500 teknikere istihdam sağlayacak

34 bin 502 çalışana sahip olan Türk Telekom, yeni bir istihdam atağı başlatarak 2 bin 500 tekniker alacağını açıkladı. Türk Telekom ile İŞKUR arasında imzalanan protokol kapsamında işe alınan teknikerlere sendikalı olma imkanı da sunulacak.

İşe Alım Protokol Sözleşmesi’nin imza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Türk Telekom’un yaklaşık 35 bin çalışanıyla dünyanın sayılı telekom şirketleri arasında yer aldığını belirterek, “Türkiye teknolojiyi takip eden ülke konumundan, teknolojinin geliştirilmesine öncülük eden ülke konumuna yükseldi. 4.5G’yi çok başarılı uyguluyorsak ve 2020 hedeflerinde ‘dünyayla 5G’nin standartlarını oluşturacağız’ diyorsak bunda diğer operatörlerimizle birlikte bu sektöre öncülük eden Türk Telekom’un büyük katkısı var” diye konuştu. Arslan, Türk Telekom’un 81 ilde, 780 bin kilometrekarede hizmet ettiğine ve fiber altyapı uzunluğunu da 324 bin kilometreye çıkararak çok daha kaliteli bir altyapı oluşturduğuna dikkati çekti. Arslan, 5G’de milli ve yerli altyapı için çalışmaları başlattıklarını da söyledi. 4.5G hizmetlerinin ulaşmadığı 1.472 yerleşim yerinde altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirten Arslan, kurulumların gelecek yıl tamamlanacağı müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Öncelik bilişimde

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2017’de başlatılan milli istihdam seferberliğinin yeni teşvik ve uygulamalarla 2018’de güçlü şekilde hayata geçirileceğini belirtti. İş başı eğitim programlarının formatını bu dönemde değiştirdiklerini dile getiren Sarıeroğlu, geçmişte 3 ay olan programların imalat ve bilişim sektöründe 6 ay olarak uygulandığını kaydetti.

İstihdam ile iş gücüne katılım oranlarını arttırarak Türkiye’nin büyüme performansını sürdürdüklerini anlatan Sarıeroğlu, şöyle devam etti: “İstihdam dostu büyüme politikalarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye’nin gücüne güç katmaya devem edeceğiz. Yeni teşvik uygulamalarımızla istihdam performansımızı 2017’nin üzerine çıkaracak bir sonuca 2018’de ulaşacağız.. İmalat sanayi ve bilişim, bu dönemde öncelikli sektörlerimiz.”

Haberin Devamı

İstihdam politikasını destekliyoruz

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, yaklaşık 42 milyon aboneye hizmet verdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük şirketlerine hizmet sunuyor, ülkemizin kalkınması için en yenilikçi bilgi ve iletişim teknolojilerini vatandaşlarımızla ve kurumlarla buluşturuyoruz. Amacımız, Türk Telekom’un ürün ve servislerinden ülkemizde çok daha fazla insanımızın faydalanmasına imkan tanımak. Sahada müşterimizle temas eden teknik personel çok önemli. Bunun için İŞKUR ile imzaladığımız protokolle Türk Telekom bünyesine 2 bin 500 nitelikli tekniker alacağız. Sektörde en büyük istihdamı sağlayan ve sendikalaşmayı benimsemiş tek şirket olan Türk Telekom olarak ülkemizin istihdam politikasını destekliyoruz.”

Mobil uygulama hazırlanıyor

Gelecek dönemde İŞKUR olarak bilişim altyapısıyla ilgili yoğun bir çalışma içinde olacakları bilgisini veren Jülide Sarıeroğlu, “Bugüne kadar devrede olan iş arama portalımızın yenilenme sürecini gerçekleştiriyoruz. Bu süreci de gençlerimizle birlikte yapıyoruz. Yeni bir telefon uygulaması hazırlığı içerisindeyiz” dedi. İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya da geçen yıl 508 bin 851 aktif iş gücü programı düzenlendiğini aktardı.

Haberin Devamı

Adaylar sınav ve mülakata girecek

- Meslek Yüksek Okullarının belirlenen bölümlerinden mezun olmak

- Askerlik ile ilişiğin olmaması

- 30 yaşını aşmamış olmak

- Sürücü belgesine sahip ve aktif bir şekilde araç kullanabilmek

- Adaylar bir sınava tabi tutulacaklar. Sınavı geçen adaylarla mülakatlar düzenlenecek ve bu mülakatlarda yetkinlik bazlı bir değerlendirme yapılacak.

- Başarılı olanlar istihdam edilecek.