Gazete Vatan Logo

2 bin 341 kurumun kapısına kilit vuruldu

OHAL kararının ardından ilk Kanun Hükmündeki Kararname’de 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı

2 bin 341 kurumun kapısına kilit vuruldu

Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK), Bakanlar Kurulu’na tavsiyesiyle alınan OHAL kararının ardından ilk kanun hükmünde kararname (KHK) yayınlandı. Kararnamede 2 bin 341 kurum ve kuruluş kapatıldı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kararnamede 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı.

Mallar hazineye

Kararname ile kapatılan vakıfların her türlü taşınır ve taşınmaz malları, mal varlıkları, alacakları, hakları, belgeleri ve evrakları Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak devredilecek. Kapatılan üniversitelerin ise malvarlıkları ise Hazine’ye devredildi.Vakıf sağlık kurum ve kuruluşları, özel öğretim kurum ve kuruluşları ile özel öğrenci yurtları ve pansiyonları, vakıflar, dernekler, vakıf yükseköğretim kurumları, sendikalar, federasyonlar ve konfederasyonlar, ilgili bakanlıklarda bakan tarafından oluşturulacak komisyonun teklifi üzerine bakan onayı ile kapatılacak.

Haberin Devamı

Hastalar kamu hastanelerine öğrenciler devlet üniversitesine

Sağlık Bakanlığı, bazı özel sağlık kurum ve kuruluşlarının hazineye devir işlemlerinin başlatıldığını ve söz konusu hastanelerde tedavi olan hastaların kamu hastanelerine nakillerinin devam ettiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı söz konusu hastanelerde tedavi gören hastalarla ilgili, “Bakanlığımız, bu kurumlardan hizmet alan vatandaşlarımızın sağlık hizmet sunumu ve hasta bakımı açısından mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almıştır” ifadelerini de kullandı. Kapatılan vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler YÖK tarafından devlet üniversitelerine yerleştirilecek. Öğrenciler vakıf üniversitelerine ödeyecekleri ücreti devlete ödemeye devam edecekler. Kapatılan üniversitelirin toplam kontenjanı 9 bin 54 öğrenci.

İlk kararname

- Gözaltı süresi 30 güne çıktı

- 15 Vakıf Üniversitesi,

- 1043 özel eğitim kurumu,

- 1229 vakıf,

- 19 sendika,

- 15 vakıf kapatıldı.

Kapatılan üniversiteler

1- Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara)

Haberin Devamı

2- Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa)

3- Canik Başarı Üniversitesi (Samsun)

4- Selahattin Eyyubi Üniversitesi (Diyarbakır)

5- Fatih Üniversitesi (İstanbul)

6- Melikşah Üniv. (Kayseri)

7- Mevlana Üniv. (Konya)

8- Şifa Üniversitesi (İzmir)

9- Turgut Özal Üniv. (Ankara)

10- Zirve Üniv. (Gaziantep)

11- Kanuni Üniv. (Adana)

12- İzmir Üniversitesi (İzmir)

13- Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul)

14- Gediz Üniversitesi (İzmir)

15- Süleyman Şah Ün. (İstanbul)

Yüksek yargı sil baştan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6723 sayılı “Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu” onayladı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “6723 sayılı “Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89’uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir” denildi.