Gazete Vatan Logo

2 basamak çıktı 6’ncılığa ulaştı

Türkiye’de son 5 yılda crossover ve SUV segmentine damgasıın vuran Dacia Duster yenilendi.

2 basamak çıktı 6’ncılığa ulaştı

Türkiye’de son 5 yılda crossover ve SUV segmentine damgasıın vuran Dacia Duster yenilendi. Eski jenerasyona göre yüksek ekipman seviyesiyle öne çıkan yeni Duster, Mart’ta satışa sunulacak. Dacia, baştan aşağıya yenilenen Duster ile pazardaki iddiasını artırmayı hedefliyor. Marka 11 aylık dönemde 40 bin adetlik satış elde ederek yüzde 5 pazar payı elde etti. Duster, Türkiye’de satışa sunulduğu 2010’dan bugüne kadar 89 bin 485 adet sattı. Duster, Dacia’ya Türkiye’de son 5 yılın 4x4 otomobil lideri unvanını kazandırdı. Dacia’nın Türkiye pazarında yükseliş trendini sürdürdüğünü söyleyen Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Binek+hafif ticari araç pazarında, 2 sıra yükselerek marka sıralamasında 6’ncı sıraya yükseldik” dedi.

Mart’ta pazara sunacakları yeni Duster ile yükselişlerini sürdüreceklerini belirten Çağdaş, şunları kaydetti: “Biz Dacia’da çekici ve kaliteli otomobilleri en uygun fiyata müşterilerimize sunuyoruz. fiyat politikamız ile her Dacia modeli, paranızın karşılığını fazlasıyla veriyor.”

Haberin Devamı

Donanım zenginleşti

Yeni Duster, hem yolda hem arazide manevra kabiliyetini artıracak destek ve güvenlik ekipmanlarıyla donatıldı. Araçta; 360 derece kamera, hız ayar ve sınırlayıcı, yokuş iniş destek sistemi (HDC), yokuş kalkış destek sistemi (HSA), elektrik takviyeli direksiyon, otomatik yanan farlar, eller serbest Dacia kart sistemi, otomatik klima, perde hava yastıkları, kör nokta uyarı sistemi yer alıyor. Yenilenen Duster’da; 115 beygir güç üreten 1.6 SCe, 125 beygirlik 1.2 TCe benzinli motorlar ile 90 ve
110 beygir gücünde 1.5 dCi dizel motor görev yapacak.