Gazete Vatan Logo

2 asker 1 polis şehit!

Tunceli'de esrarengiz kaza...

TUNCELİ’nin Ovacık İlçesi’nde dün gece güvenlik güçlerinin kullanımına yasak olan karayolunda meydana gelen trafik kazasında, aynı araçta bulunan 2 uzman çavuş ile 1 polis memuru yaşamını yitirdi. Kaza sonrası soruşturma başlatılırken, kaza yapan araçta çok sayıda bira şişesinin bulunduğu belirtildi.

Ovacık’ta polis ve askerlerin kullanımına güvenlik gerekçesiyle yasak olan Ovacık-Güneykonak köyü yolunun 5’inci kilometresinde sabah saatlerinde vatandaşlar, şarampole yuvarlanmış bir otomobil gördü. Durumun güvenlik güçlerine bildirilmesi ile olay yerinde yapılan incelemede, plakası öğrenilemeyen otomobilde, uzman çavuşlar Süleyman Savaş ve Ekrem Topal ile polis memuru Ömercan Utaş’ın cesetleri bulundu. Ovacık Cumhuriyet savcısının talimatı ile askerler araçta sıkışan 2 uzman çavuş ve polis memurunun cesedini çıkarırken, uzman çavuş Süleyman Savaş’ın kullandığı aracın virajı alamayarak şarampole yuvarlandığı ve olayın ilk belirlemelere göre kaza olduğu belirtildi. Uzman çavuşlar ve polis memurunun cesetleri kesin ölüm nedenlerinin saptanması için Malatya Adlı Tıp Kurumuna gönderildi.

Görgü tanıkları, kaza yapan araç içinde çok sayıda bira şişesinin bulunduğunu ve kazaya aşırı alkolün neden olabileceğini öne sürdü. Araç içinde yapılan incelemede bulunan çok sayıda bira şisesinin tutanak ile savcılığa teslim edildiği kaydedildi. Uzman çavuşlar ve polis memurunun hayatını kaybettiği karayolunun güvenlik gerekçesiyle asker ve polislerin kullanımına yasaklanan bir yol olduğu, açılan soruşturma kapsamında bu yolun neden kullanılmış olabileceği ihtimalinin de değerlendirileceği belirtildi.

KARAKOLA SALDIRAN TERÖRİSTLER PÜSKÜRTÜLDÜ

HATAY’ın Kırıkhan İlçesi’ne bağlı Amanos dağları eteğindeki Güzelce Jandarma Karakolu’na bir grup PKK’lı tarafından roketli saldırıda 1’i astsubay 3 asker yaralandı

Yaklaşık 30 dakika süren çatışmanın ardından Amanos dağlarına kaçan terjöristlerin etkisiz hale getirilmesi için jandarma komando ile özel harekat timlerinin katıldığı geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Amanos dağlarından üç ayrı noktadan karakola yaklaşan PKK’lı teröristler, saat 21.30 sıralarında önce roketatar, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırdı. jandarmanın da anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 30 dakika sürdü. Yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Güzelce Köyü’nden de duyulan silah sesleri, köylüleri endişelendirdi. Çatışmada 1’i astsubay 3 asker yaralandı. Yaralılar Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Çatışmanın ardından Amanos dağlarına kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için jandarma komando ve Özel Harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Dün de Güzelce Karakolu yakınlarındaki kırsal alanda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirilmişti.

TERÖRİSTLER TERMAL KAMERA İLE TESPİT EDİLDİ

Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’ne bağlı Amanos dağları eteğindeki Güzelce Jandarma Karakolu’na roketli saldırıyı düzenleyen grubun termal kamerayla fark edildiği bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Güzelce Karakolu sorumluluk bölgesinde ’Kobra’ tipi askeri aracın termal kameralarla bölgeyi taradığı sırada teröristlerin fark edildiğini şüphelenilen gruba doğru yaklaşılırken roketatarlı saldırı düzenlendiğini söyledi. Bölgedeki operasyonlar devam ederken yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

JANDARMA KARAKOLUNA TACİZ ATEŞİ

SİİRT’in Baykan İlçesi’ne bağlı Ziyaret Beldesi Jandarma Karakolu’na dün akşam saatlerinde bir grup PKK’lı tarafından taciz ateşi açıldı. Ateşe karakolda bulunan askerler karşılık verince PKK’lılar kaçtı.

Ziyaret Beldesi çıkışında bulunan jandarma karakoluna dün saat 21.30 sıralarında hareket halindeki plaka ve sürücüsü belirlenemeyen bir araçtan PKK’lılar tarafından ateş açıldı. Karakolda bulunan askerlerin karşılık vermesi ile teröristler kaçarken, bölgede saldırıda kullanılan aracın bulunması ve PKK’lıların etkisiz hale etirilmesi için operasyon başlatıldı.

YÜK TRENİNE PKK’DAN BOMBALI SALDIRI

ERZİNCAN’da PKK’lı teröristler tarafından döşenen bomba, yük treninin geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda, trende herhangi bir hasar meydana gelmedi.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Pelit Sırtı mevkiinde Kemah- Erzincan demiryolunda meydana geldi. Sivas’ın Divriği İlçesi’nden Erzincan’a yük getiren 44842 sefer sayılı trenin geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerce önceden yola döşenen uzaktan kumandalı bomba patlatıldı. 37 vagonu bulunan trende patlamanın etkisi ile herhangi bir hasar meydana gelmedi. Patlama sonrası makinist, güvenlik nedeniyle lokomotifi çeşitli yükün bulunduğu vagonlardan ayırarak Erzincan’a hareket etti.

Sabahın erken saatlerinden olay yerine giden görevliler, bırakılan vagonlarda inceleme yapmaya başladı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

Haberin Devamı