Gazete Vatan Logo

2 annenin feryadı!

Pınar Demir ve Pınar Ünlüer, aynı kaderi paylaştı

İkisi de cinayete kurban gitti. Anneleri için bu gün en acı gün

İzmir’de oturan 19 yaşındaki Pınar Demir, 2 ay önce Mehmet Yolver’le evlendi. 19 Nisan günü de eşi ve eşinin ailesinden yediği dayaklar yüzünden hayatı karardı. Bir hastanenin kapısına atıldığında çoktan ölmüştü. Olayın ardından eşi Mehmet Yolver, kayınpederi, kayınvalidesi ve görümcesi tutuklandı. Mehmet Yolver suçu üstlendi.

‘Elbirliğiyle yaptılar’

Pınar Yolver’in annesi Şirinaz Demir yaşadıklarını göz yaşlarıyla anlattıı: “Ben kızımın hakkını istiyorum. Benim ciğerimi yaktılar onlar da yansın. Kızımı elbirliğiyle döve döve öldürdüler. Ben ölünceye kadar şikayetçiyim ölsem kefene sarsalar deseler ki unut unutmam.”

Baba Münir Demir ise kızının bir keresinde kayınpederinden şikayet ettiğini anlattı: “Ben de kayınpederine kızım senden şikayetçi diye sordum. ‘O benim kızım ona şaka yapıyorum’ dedi. Kızım da başka birşey söylemeyince konu kapandı. Sonradan öğrendik ki kızım dayak yerken ‘yapma baba dövme’ diye seslerini duymuş komşular ama kimse şahitlik yapmıyor.”

Evlenmeyi reddedince

Yine İzmir’de geçen aralık evlilik teklifine hayır dediği için Okan Özparıltı tarafından pompalı tüfekle öldürülen 29 yaşındaki Pınar Ünlüer’in ailesi de yaşananlara isyan ediyor. Beynindeki tümor nedeniyle ameliyat olan Ümmü Ünlüer kızının ölümünün ardından kendini toparlayamadı. Bir yandan eşi bir yandan da kızının emaneti torunu Atalay’a ilgilenen dede Zeki Ünlüer öfkeli: “O katil bir kişiyi öldürdüğünü düşünüyor ama kızımla biz de öldük. Torunum annesinin ölümünden sonra çok hırçınlaştı. Geceleri anne diye ağlayarak yanıma geliyor.”

Anne Ünlüer de kızının hep durgun olduğunu söylüyor: “Beni hastaneye götürürdü. Neyin var diye sorduğumda sana üzülüyorum derdi. Hiç anlatmadı bize o adamı. Benim ciğerimi yaktı o da yansın.”

Hep aynı savunma

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, evlatlarını kaybeden aileleri hem hukuksal hem de psikolojik destek verdiklerini söyledi. Bu cinayetlerde faillerin az ceza almak için aynı tarz ifadeler verdiklerini anlatan Kural, “Bunu daha önceki olaylarda da yaşadık. Biz kadın cinayetlerine karşı mücadelemizi bu ailelerle birlikte veriyoruz. Bir bütün olmak zorundayız. Kızlarını kaybeden aileler başka kadınlar ölmesin başka anneler babalar yanmasın diye mücadele ediyor. Şu anda 30’dan fazla davaya müdahiliz ve buna da devam edeceğiz. Kadınlar korunamadığı için ölüyor biz bunun hesabını soruyoruz” dedi.

Haberin Devamı