Gazete Vatan Logo

2.700 yataklı dünya devi hastane geliyor

Rönesans ve Japon Sojitz’in kuracağı İkitelli Şehir Hastanesi, 2.700 yatakla dünyanın en büyükleri arasına girecek. 2020’de açılacak hastane yılda 23 milyon kişiye hizmet verecek

2.700 yataklı dünya devi hastane geliyor

Rönesans Sağlık Yatırım ile Japon Sojitz şirketi ortaklığıyla hayata geçirilecek İkitelli Şehir Hastanesi’nin finansal kapanışı tamamlandı. Bu kapsamda, projenin hayata geçirilmesi için gereken tutarın yüzde 80’ine denk gelen 1.5 milyar dolar, 8 farklı global finans kuruluşundan sağlandı.

Finansal Kapanış İmza Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu ve Sojitz Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Yoji Sato’nun katılımıyla düzenlendi.

Sağlık başkenti İstanbul

Törende konuşan Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, hastanenin 1 milyon 60 bin metrekare olacağını belirterek, yapımında 5 bini aşkın kişinin 3 yıl süreyle çalışacağını söyledi. Açıldıktan sonra her gün 24 bin ziyaretçi, 2 bin refakatçi, 4 bin 650 sağlık personeli, 4 bin 500 medikal personel ile günde 65 bin kişinin, yılda 23 milyon kişinin hastaneyi kullanacağını dile getiren Ilıcak, “Açıldıktan İstanbul’un bölgemizin sağlık başkenti haline gelmesinde çok önemli rol oynayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ilıcak, Türkiye’nin sağlık turizminde dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın vizyonu olan şehir hastaneleri ile sadece İstanbul değil Türkiye’nin diğer şehirleri de bölgemizin şifa merkezlerine dönecektir” dedi.

Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu da 203 milyar Japon Yeni tutarındaki yatırımla dünyanın en büyük hastanelerinden birisini inşa etmek için ilk adımı attıklarını söyledi. Yanıkömeroğlu, deprem anında bile ameliyatların devam edeceği bir teknolojiyle hastaneyi inşa edeceklerini ekledi.

Ameliyatlar depremde aksamadan sürecek

- 1 milyon metrekare üzerinde inşaat alanına sahip olacak hastane dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alacak.

- Toplamda 2 bin 700 yatak kapasitesine sahip olacak hastane, faaliyete geçtiğinde yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak.

- Hastane, 2 binden fazla sismik izolatörü ile tamamlandığında dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak. Bu sayede deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini aksama olmadan yerine getirebilecek.

Haberin Devamı

- Projenin toplam yatırım tutarı 203 milyar Japon Yeni (1.9 milyar dolar) olacak.

- Günlük 23 bin 600 hastaya hizmet verecek ve inşaatına

1 Ekim’de başlayacak hastane 2020’de hizmete açılacak.

- İleri teknoloji ve ekipmanlarıyla ön plana çıkacak hastanede, ameliyatlar Türkiye’de sayılı sağlık kurumunda bulunan Da Vinci Robotu ile gerçekleştirilecek.