Gazete Vatan Logo

2.5 milyar liralık 8 proje yolda

Ege Yapı, 3 yılda 2.5 milyar lira yatırımla 8 yeni projenin hazırlığını yapıyor. Bu projelerin ilk halkası olan 820 milyon lira bedelli Kordon İstanbul satışa çıktı. Proje, Sadabad Deresi’nin kıyısında yükseliyor

2.5 milyar liralık 8 proje yolda

İstanbul’da inşa ettiği Batışehir projesiyle adını duyuran Ege Yapı, 3 yıllık yatırım planını hazırladı. Önümüzdeki 3 yılda toplam 8 projeye 2.5 milyar liralık yatırım yapmayı planlayan Ege Yapı, bu projelerin ilk halkası olan 820 milyon lira yatırım bedeline sahip Kordon İstanbul’un satışlarına ve inşaatına başladı.

Bu yıl 4 proje

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bugüne kadar geliştirdikleri Batışehir gibi ödüllü projelerle hem binlerce aileyi ev sahibi yaptıklarını hem de projelerin bulunduğu bölgelerin çehresini değiştirdiklerini söyledi. 3 yıllık planlarında 8 projelerinin bulunduğunu anlatan Kabadayı, şunları söyledi: “Bunlardan 4’ü Avrupa yakasında, 4’ü de Anadolu yakasında hayata geçecek. Avrupa yakasında Kâğıthane, Maslak, Beyoğlu ve Fatih’te, Anadolu yakasında ikisi Çekmeköy’de olmak üzere, Ataşehir ve Beylerbeyi’nde birer proje gerçekleştireceğiz. Kâğıthane, Fatih ve Beylerbeyi’ndeki projelerimizin inşaat faaliyetlerine başladık. Diğer projelerimiz henüz planlama ve ruhsat aşamasında. Bu yıl Kordon İstanbul ile beraber toplamda 4 projemizin lansmanını yapmayı planlıyoruz. Her dönem ekonomiye katma değer sağlayan bir marka olarak başarı ile kapattığımız 2016 yılından sonra 2017 yılı için yüzde 15 oranında büyüme ve 1.250 kişilik yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

9 kilometrelik yeşil koridor

TOPLAM 2 etap ve 10 bloktan oluşan Kordon İstanbul’da 559 konutun yanı sıra 55 mağaza yer alıyor. Projede daire fiyatları 295 bin liradan, metrekare birim fiyatları 7 bin 200 liradan başlıyor. Mağazaların başlangıç metrekare fiyatları da 16 bin lira olarak belirlendi. 1+0’dan 4+1’e kadar bahçeli veya teraslı olmak üzere farklı tiplerdeki konutların büyüklüğü 41 ile 226 metrekare arası değişecek. Sınırlı süre için lansmana özel yüzde 10+yüzde 8 indirimle satışa sunulan Kordon İstanbul, 30 ay sonra teslim edilecek. İnanç Kabadayı, “Sadabad Deresi ıslah projesi tamamlandığında kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra pek çok spor alanıyla da aktif yaşamın merkezi olacak. Eyüp ve Sarıyer’deki ormanları, yeşil bir koridor eşliğinde Haliç ile buluşturmayı amaçlayan projeyle bu bölge yemyeşil bir ekolojik alana dönüştürülecek. Tamamlandığında yeşilin ve mavinin tarihi dokuyla modern doku arasında bağlantı oluşturduğu 9 kilometrelik kesintisiz bir yeşil koridor ortaya çıkmış olacak” dedi.

Haberin Devamı