Gazete Vatan Logo

2.5 milyar $’lık yatırım 3 yılda tamamlanacak

Beyoğlu’nda toplam 2.5 milyar dolarlık yatırım 3 yıl içinde tamamlanacak. Bakan Özhaseki, Beyoğlu’nda tarihi değerlere sahip çıkıldığını, ilçenin İstanbul’un gözbebeği olduğunu söyledi

2.5 milyar $’lık yatırım  3 yılda tamamlanacak

İstanbul’un tarihi ilçelerinden Beyoğlu’nda yatırımlar tam gaz devam ediyor. Galataport, Okmeydanı, Piyalepaşa, Haliçport, Tarlabaşı gibi büyük yatırımların sürdüğü ilçede, tarihi binaların restorasyon ve renovasyonu da devam ediyor. İstiklal Caddesi’nde de yenileme çalışmaları tamamlanmaya yaklaşırken, ilçede Okmeydanı ve Haliçport hariç 2.5 milyar dolarlık yatırım 3 yıl içinde hayat bulacak.

Tarihi mirası anlatıyorlar

Beyoğlu’ndaki potansiyeli yatırımcılara anlatmak üzere Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) tarafından düzenlenen, ‘Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması’ dün başladı. Bugün de devam edecek etkinliğin açılışına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, tarihi mirasa sahip çıkmanın önemine değindi. 2000’li yıllara doğru gelindiğinde kimliksiz ve sağlıksız şehirlere sahip olduğumuzu anlatan Bakan Özhaseki, “Bunları yeniden, baştan sona elden geçirip yeni bir kimlik ve yeni bir ruhla ortaya çıkabilmek de gerçekten kolay değil. Bir terzi kumaşı almış mahvetmiş, kesmiş, bir şeyler etmiş sonra ustaları gelmiş veya az çok işi bilenleri gelmiş onu düzeltmeye çalışıyor. Öyle zor ki, hakikaten çok zor” dedi.

Haberin Devamı

“Belediye başkanlarına tarihi, doğal kültürel mirasın ne olduğunu, bunların nasıl korunması gerektiğini, bunlara fonksiyon yüklenerek geleceğe nasıl taşınması gerektiğini, bu mirası geleceğe taşımanın önemini senelerce anlata anlata bir hal olduk” diyen Özhaseki, “Şükür Allah’a, anlattık ama neticesinde. Şimdi belediye faaliyet raporlarına bakın Anadolu’daki birçok kentte, ilçede belediyeler, ‘suyu getirdik, kanalı getirdik, şu yolu açtık.’ derlerdi. Şimdi tarihi eserleri nasıl koruduklarını anlatıyorlar. Bu bilinç çok önemli bir şey bugün ülkemiz için” diye konuştu. Elde kalan tarihi eserleri “Öksüz yavrular” diye nitelendiren Bakan Özhaseki, şehirlerde kümbetlerin, çeşmelerin, bedestenlerin sokakların arasında sıkışıp kaldığını ifade etti. Özhaseki, Beyoğlu’nda ise tarihi değerlere sahip çıkıldığını ve doğru bir mantıkla restorasyonların sürdüğünü ifade ederek, İstanbul’un Türkiye’nin yüzü, Beyoğlu’nun göz bebeği olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan da panelde Türkiye’de kendi ekonomisine güvenen bir yatırımcı ve nüfusun olduğunu kaydederek, yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye’nin yatırım cazibesini koruduğunu vurguladı.