Gazete Vatan Logo

2.3 milyar $’lık AVM portföyüne ulaşacak

Sur Yapı, 550 milyon dolar yatırım yaptığı Bayrampaşa’daki Axis İstanbul’u bugün açıyor. Şirket, 2017’ye kadar 735 bin metrekare ticari alana ve 2.3 milyar $’lık portföye ulaşacak.

2.3 milyar $’lık AVM portföyüne ulaşacak

Kurulduğu günden bugüne 122 gayrimenkul projesi yapan Sur Yapı, ticari alan portföyünü geliştiriyor. 2013 yılında Kağıthane’de Axis AVM’yi, 2014 yılında da Ümraniye’de Metrogarden AVM’yi açan Sur Yapı, bugün de Bayrampaşa’da yer alan Axis İstanbul adındaki alışveriş merkezini hizmete alıyor.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Axis İstanbul ile birlikte 325 bin metrekarelik brüt ticari alana ulaştıklarını belirterek, “2017 yılı sonuna kadar inşaatı ve projesi devam eden Bursa’daki Marka, İzmir’de Torunlar ve Hayat Holding ile birlikte yapacağımız proje ve 5 tane alışveriş caddesiyle 410 bin metrekare ticari alan daha inşa edeceğiz. Toplamda 735 bin metrekarelik ticari alan portföyüne ulaşacağız. Mağaza sayımız da 1.099’a çıkacak. 2.3 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne ulaşacağız” diye konuştu.

550 milyon $ yatırdı

Altan Elmas, şu anda faaliyette olan Metrogarden ve Kağıthane Axis’e Axis İstanbul’un da eklenmesiyle bu yıl AVM cirolarının 1 milyar lirayı geçeceğini belirtti. Elmas, tüm yatırımları tamamlandığında da alışveriş merkezlerindeki mağazaların 2.5 milyar liralık ciroya ulaşacağını ifade etti. Elmas, Sur Yapı’nın gayrimenkul yatırım ortaklığı olma yolunda ilerleyeceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Bugün açılışı yapılacak olan 550 milyon dolar değere sahip Axis İstanbul, Sur Yapı ve Hayat Holding ortaklığında hayata geçiyor. Ece Türkiye’nin yöneteceği alışveriş merkezi, 135 mağaza ve 40 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. İki fazdan oluşan Axis İstanbul’un ikinci fazı da devreye girince, mağaza sayısı 170’e, kiralanabilir alan 60 bin metrekareye ulaşacak. Projede 195 adet ofis de bulunacak. İlk yılında 8 milyon kişiyi ağırlaması planlanan Axis İstanbul’un 300 milyon liralık ciroya ulaşması hedefleniyor. AVM’de 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.